Sport Centar

FOTO: Pogledajte kako izgleda preuređeni press salon Fudbalskog kluba Sarajevo

.Fudbalski klub Sarajevo u protekle dvije sedmice obnovio je press salon u klupskim prostorijama, koji nosi naziv po legendardnom igraču i funkcioneru Bordo kluba, Svetozaru Vujoviću.

FOTO: Pogledajte kako izgleda preuređeni press salon Fudbalskog kluba Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo u protekle dvije sedmice obnovio je press salon u klupskim prostorijama, koji nosi naziv po legendardnom igraču i funkcioneru Bordo kluba, Svetozaru Vujoviću.

Press salon ovog kluba od 2013. godine nosi ime po Svetozaru Vujoviću, čovjeku čije srce je kucalo za FK Sarajevo. Vujović je ukupno za Sarajevo odigrao 300 službenih utakmica, a za naš klub je nastupao od 1959. godine do 1971. godine. Od 1974. godine sve do 1992. godine obnašao je funkciju direktora i bio je poznat po tome što je uvijek i na svakom mjestu branio interese kluba, igrača i navijača. U najtežim trenucima za grad i klub, on nije napustio svoje Sarajevo i nažalost, preminuo je 16.1.1993. godine. U znak sjećanja na ogroman doprinos Svetozara Vujovića ovom klubu press salon nosi zadnjih pet godina njegovo ime i tako će ostati i u budućnosti, a sada ova prostora izgleda sasvim drugačije.

Naime, zahvaljujući angažmanu klupske administracije nakon više decenija ova reprezentativna prostorija kluba je zasijala u modernom izdanju. Izvršena je zamjena poda, urađeni molerski radovi, montaža novog sponzorskog zida, poboljšanje rasvjete, te obnova ormara za pehare. Podrška klubu u ovom projetku bili su partneri, Garmond Graphic, te Senigor, domaće firme i partneri Sarajeva čije prozivode i usluge je klub koristio kako bi izvršili potrebne radove.

U narednom periodu u planu su i dodatni radovi u press salonu, te drugi infrastrukturni projekti prije svega u Trening centru kluba, te na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”, stoji na fksarajevo.ba.

fksarajevomilan milosevicsvetozar vujovic
KOMENTARI

KOMENTARI

sdf
Gost

e moji vi.. kome suplje bacate. Dobijte nekad neki “jaci” klub u ovoj bijednoj ligi pa se onda kofrcite sminkanjem.

wpDiscuz