Sport Centar

FOTO: Husref Musemić ispisao historiju Fudbalskog kluba Sarajevo

Trener Sarajeva Husref Musemić današnjom pobjedom protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja ispisao je historiju tima sa Koševa.

FOTO: Husref Musemić ispisao historiju Fudbalskog kluba Sarajevo

Petom pobjedom u nizu, Musemić je došao do brojke od 127 trijumfa na klupi Sarajeva, što je najviše u historiji ovog kluba. Tako je na vječnoj listi pretekao legendarnog Miroslava Brozovića koji je na klupi Bordo tima slavio 126 puta.

Treba napomenuti da je do tolikog broja pobjeda Musemiću trebalo znatno manje utakmica, pošto je to učinio nakon što je 240 puta vodio svoj tim. S druge strane, Brozović je Sarajevo vodio u 290 navrata.

Jedini trener koji je zabilježio trocifren broj pobjeda na klupi koševskog tima je i Fuad Muzurović koji je bio na klupi u 255 zvaničnih susreta i slavio 114 trijumfa.

Foto: Bordo vremeplov

fksarajevohusref musemic
KOMENTARI

KOMENTARI

Kemica
Gost

Jedan, jedino Husref Musemic! A sad Sarajevoo, igtaj i ppobjedi

Solomon
Gost

Ne navijam za njanjajevo ali Musemicu skidam kapu,mislim da je on pravi covjek za nacionalni A tim.Jedino sto nesto valja od ovih nasih trenera u BiH to su dva covjeka Vinko Marinović i Husref Musemic,cak bi obodvojici mirnoga srca ponudio posao selektora,prava dva genialca.

posteno pa ko koga
Gost

Bodove upisite Divovima,strumpfoviiii

wpDiscuz