Sport Centar

FK Zvijezda 09 u generalnoj probi bolja od Rada

Fudbaleri Zvijezde 09 u generalnoj probi pred početak takmičenja u Premijer ligi BiH savladali su ekipu Rada na Banjici rezultatom 2:1.

FK Zvijezda 09 u generalnoj probi bolja od Rada

Fudbaleri Zvijezde 09 u generalnoj probi pred početak takmičenja u Premijer ligi BiH savladali su ekipu Rada na Banjici rezultatom 2:1.

Više od rezultata stručni štab raduje odlična igra tima iz Etno sela Stanišići. Poslije nerešijenog rezultata sa Vojvodinom u kome je kompletan tim odigrao odlično u susretu na Banjici tim iz Etno sela Stanišići pokazao da posjeduje kvalitet. Strateg Zvijezde 09 Milan Đuričić zadovoljan je priprema i trenutnom formom svoje ekipe.

– Protiv Rada smo odigrali jednu čvrstu utakmicu koja je po svemu prikazanom ličila na pravu prvenstvenu. Bila je ovo odlična proba u kojoj sam pored prve postave pružio šansu još samo dvojici igrača, kako bi vidjeli koji je to idealni sastav koji će istrčati na teren na gostovanju protiv Mladosti. Problem za nas su bile povrede Stefana Tripkovića i Selmira Mahmutovića u finišu priprema zbog čega su izostali protiv Rada, ali je dobra vijest to što se Miljan Govedarica oporavio od povrede i odigrao petnaestak minuta na Banjici. Do premijerne premijerligaške utakmice imamo dovoljno vremena da otklonimo neke uočene nedostatke, jer od početka šampionata želimo svima da pokažemo da nismo zalutali u elitu i da u potpunosti zaslužujemo igranje u Premijer ligi BiH – rekao je Đuričić.

U toku ljetne pauze Zvijezda 09 je puno mijenjala u igračkom kadru zbog čega je bilo potrebno dosta vremena za uigravanje.

– Sigurno je da imamo kvalitetan sastav, ali igračima je bilo potrebno malo vremena da se privniknu na moj rad i međusobno upoznaju. Zbog toga u uvodnim pripremnim mečevima nismo izgledali baš najbolje. Poslije susreta sa Vojvodinom se vidio ogroman napredak, dok je meč sa Radom pokazao da smo na dobrom putu. Znamo da su pripremni mečevi jedno, a oni pravi takmičarski nešto sasvim drugo međutim siguran sam da ćemo u meč protiv Mladosti ući maksimalno motivisani, te da dobar rezultat neće izostati – zaključio je Đuričić.

Napadač Ermin Huseinbašić vjeruje da će njegov tim u pravoj takmičarskoj formi dočekati otvaranje šampionata.

– Kako se prvenstvo bliži početku igramo sve bolje i imamo još sedam dana da se ekipa dodatno osvježi i što spremnija dočeka mečeve za bodove. Znamo da u Kaknju neće biti lako, ali mi želimo da od početka sakupljamo bodove i što prije obezbedimo opstanak u ligi. Naš glavni cilj je da ove sezone stvorimo stabilnog premijerligaša u Etno selu Stanišići i svima pokažemo da imamo ozbiljne namjere u narednom periodu – zaključio je Huseinbašić.

fkzvijezda09rad
KOMENTARI

KOMENTARI