Sport Centar

FK Rudar Kakanj: Incident izazvali lažni predstavnici NK Bosna Visoko

Nakon nemilih scena u svlačionici Bosne i napada na gostujuće igrače, oglasili su se iz kakanjskog Rudara, a njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti.

FK Rudar Kakanj: Incident izazvali lažni predstavnici NK Bosna Visoko

“FK Rudar je uradio sve kako bi bezbjednost na današnjem derbiju bila na najvišem nivou. Angažovam je veliki broj policajaca, urađena jen ograda između domaćih i gostujućih navijača, tzv. tampon zona. Gostujući navijači su dopraćeni do stadiona uz policijsku pratnju i smješteni na dio tribine predviđen za njjih, te su 15 minuta prije završetka utakmica izvedeni, a zatim pod policijskom pratnjom izvedeni iz grada. Sve to govori da smo se potrudili da gostima obezbijedimo maksimalno gostoprimstvo, što smo i učinili”. “Incident koji se desio poslije završetka utakmica izazvali su lažni predstavnici Bosne koji su bili među gostujućim navijačima, a koji su sat i pol uoči početka utakmica došli na stadion sa igračima Bosne, te imali lažne akreditacije i agenciji za sigurnost se predstavili kao predstavnici Bosne.

Po završetku utakmice isti su preskočili ogradu i šetali po terenu, a redari i zaštitari su ih pokušali zaustaviti. Oni su ih zaobišli pokazujući akreditacije i odlučili su ući u službene prostorije provocirajući domaće navijače pokazujući srednji prst. Domaći navijači su im uzvratili i ti lažni predstavnici su uletili u službene prostorije kluba i igrači Bosne su ih sakrili u svlačionicu. Nakon toga pripadnici obezbjeđenja su došli sa namjernom da pronađu lažne predstavnike Bosne i tu dolazi do naguravanja. Tom prilikom gostujući igrači razvalili su i vrata od svlačionice, za što imamo i dokaze. Nećemo dozvoliti da se baca ljaga na naš klub, s obzirom da smo mnogo učinili da budemo pravi domaćini u ovom meču, ali i svim ranijim. Ne znamo kakve su planove imali gosti iz Visokog u ovom meču, niti nas to zanima, ali znamo da da su prije par kola u Kaknju pobjedu odnijeli nogometaši Orašja i za to su nagrađeni zasluženim aplauzima naše publike”, saopšteno je iz kakanjskog kluba.

bosna visokorudar kakanj
KOMENTARI

KOMENTARI