Sport Centar

Final four u Beogradu: Dolazi 15.000 navijača, najviše iz Turske i Litvanije

Najmanje 15.000 navijača doći će u Beograd na završni turnir košarkaške Eurolige, Final four, koji se u glavnom gradu Srbije održava od 18. do 20. maja.

Final four u Beogradu: Dolazi 15.000 navijača, najviše iz Turske i Litvanije

Najmanje 15.000 navijača doći će u Beograd na završni turnir košarkaške Eurolige, Final four, koji se u glavnom gradu Srbije održava od 18. do 20. maja.

U beogradskoj “Štark Areni”, četiri najbolje europske ekipe – Fenerbahce, Real Madrid, CSKA Moskva i Žalgiris Kaunas – borit će se od 18. do 20. maja za titulu prvaka Turkish Airlines EuroLeague 2017/2018.

Očekuje se da će najviše navijača doći iz Turske da bodri Fenerbahce, ali ni ostali učesnici Final Foura neće biti bez podrške.

Direktor Turističke organizacije Beograda Milorad Popović ističe da uz finalni turnir ide i “armija posmatrača”, koji bez obzira na to da li se timovi iz njihovih zemalja nalaze u završnici, putuju po Europi i dolaze na završno takmičenje.

On napominje i da ne treba zanemariti činjenicu da će biti odigrana i juniorska Euroliga, na koju dolaze i skauti, kojih će prema procjenama biti najmanje 200.

“Kada sve to saberete, moja procjena je najmanje 15.000 ljudi koji dolaze zbog Final foura u Beograd ovih dana, a već od nedelje će krenuti gužva. Naravno da je to značajno za grad i zbog prihoda koji će biti ostvaren, ali možda još značajnije zbog promocije samog Beograda”, navodi Popović.

Kada je riječ o procjenama iz koje zemlje će najviše turista doći u glavni grad Srbije za ovo takmičenje, gosti iz Turske su na prvom mestu, navodi Popović. On objašnjava da je broj turista iz Turske drastično porastao u odnosu na prethodnu 2017. godinu, koja je također bila rekordna.

Prema riječima Popovića u Beogradu će biti i veliki broj Litvanaca – oko 3.000 – koji nisu među najčešćim gostima Beograda.

Upitan koje sadržaje je pripremila Turistička organizacija Beograda za strane turiste, direktor te organizacije odgovara da je to unaprijed dogovoreno, te da će oni moći da uživaju u pješačkim turama, istakavši da je i nautička sezona, odnosno obilazak Beograda brodovima, počela ranije, kako bi se uigrali do održavanja ovog košarkaškog spektakla.

I oni koji žive ili studiraju u Beogradu su uzbuđeni zbog održavanja košarkaškog takmičenja u glavnom gradu, a većina njih će navijati za turski klub Fenerbahce, posebno jer je trener kluba Željko Obradović iz Srbije.

cska moskvafenerbahcefinal fourreal madridzalgiris
KOMENTARI

KOMENTARI