Sport Centar

Filipović: Žao mi je što nisam igrao protiv Sarajeva, sazreo sam da napravim iskorak u karijeri

Nakon što je izabran u idealni tim po na manifestaciji "Kristalnih 11" u organizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera BiH, krilni fudbaler Zrinjskog Miloš Filipović priznao je da bi se volio okušati u nekoj jačoj ligi.

Filipović: Žao mi je što nisam igrao protiv Sarajeva, sazreo sam da napravim iskorak u karijeri

Nakon što je izabran u idealni tim po na manifestaciji “Kristalnih 11” u organizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera BiH, krilni fudbaler Zrinjskog Miloš Filipović priznao je da bi se volio okušati u nekoj jačoj ligi.

Nakon sjajnih partija u dresu Plemića, smatra da je dovoljno sazreo za takvo nešto.

“Odbranili smo titulu, a ova nagrada mi mnogo znači. Hvala saigračima i trenerima, bez njih to ne bi bilo moguće i hvala kolegama koji su glasali za mene. Iskreno, mislim da sam sazreo da napravim iskorak i to mi je cilj. Ima nekih priča, ali za sada ništa konkretno.”

Filipović jučer nije igrao u derbiju protiv Sarajeva, te je propustio priliku da nastavi borbu za najboljeg strijelaca šampionata.

“Žao mi je što nisam igrao, mislio sam da ću igrati i da mogu postići još neki gol, te da budem prvi strijelac lige. Bilo bi mi zadovoljstvo biti prvi strijelac kao vezni igrač, ali nadam se da ću imati šansu protiv Krupe”, kazao je odlični fudbaler koji je poravnat sa Ahmetovićem na vrhu liste strijelaca sa po 14 golova.

Kao ofanzivac priznaje da mu je najteže bilo igrati protiv Srđana Stanića dok je nastupao za Željezničar.

“Protiv Stanića je bilo najteže igrati dok je bio u Željezničaru, kako u ofanzivi, tako i u defanzivi.”

hskzrinjskikristalnih 11milos filipovic
KOMENTARI

KOMENTARI