Sport Centar

FIBA spremna na kompromis: Košarkaši iz NBA i Eurolige igrat će kvalifikacije za SP?

Nakon samo dva kola kvalifikacija za SP u Kini 2019., FIBA je shvatila kakvu je glupost napravila i spremna je Euroligi ponuditi kompromis u vidu ukidanja bizarnih kvalifikacijskih utakmica tokom sezone, pa će se najvjerovatnije prozori u novembru 2018. i u februaru 2019 ukinuti.

FIBA spremna na kompromis: Košarkaši iz NBA i Eurolige igrat će kvalifikacije za SP?

To znači da je FIBA spremna udovoljiti zahtjevima Eurolige, ali i reprezentacija koje žele kvalifikacije igrati s najboljim igračima koje imaju.

Ukidanjem prozora, kvalifikacijske utakmice igrale bi se u junu, nakon kraja klupskih sezona, avgust  bi ostao slobodan za igrače, a u septembru bi se klubovi počeli pripreme za sljedeću sezonu.

Ipak, službene potvrde o ukidanju kvalifikacionih prozora za sada nema. Međutim, izvori bliski svjetskoj kući košarke potvrdili su raznim evropskim medijima kako je dogovor postignut i samo se čeka službena objava ove odluke.

Podsjetimo, uvođenjem kvalifikacija u toku sezone napravljena je velika pomutnja u svijetu košarke. Najviše su ispaštale nacionalne ekipe, koje nisu mogle računati na igrače iz Eurolige i NBA lige, a FIBA i vodstvo Eurolige su konstantno vodili rat zbog ovakve situacije.

Na kraju je, kako stvari stoje, sve riješeno i vrlo brzo ćemo u kvalifikacijama gledati najbolje igrače na svijetu.

euroligafibanba
KOMENTARI

KOMENTARI

Ebony Moorhouse
Gost

Plaćam 76 dolara svaki sat za rad kod kuće na mom računalu. Nikada ne bih zamislila da bih to mogla učiniti, ali moj dobar prijatelj zarađuje 16k / mjesečno tako što sam obavio taj posao, a ona mi je p0kazalaa kako….

Provjeri što radim ……..➤➤➤➤  www.BuzzCash3.Com  

wpDiscuz