Sport Centar

Fazlinović: Glavna faza UEFA futsal kupa je veliko iskustvo za nas

U Rumuniji je danas slobodan dan, a glavna faza UEFA futsal kupa završava u subotu. Naš tim će u trećem kolu igrati protiv prvaka Malte, nakon što je pobijedio Autobergamo u drugom i doživio poraz od Araza u prvom kolu.

Fazlinović: Glavna faza UEFA futsal kupa je veliko iskustvo za nas

Trener Mirsad Fazlinović kaže da je glavna faza UEFA futsal kupa veliko iskustvo za naš klub koji po prvi put Bosnu i Hercegovinu predstavlja na evropskoj sceni.

– Čast je igrati protiv klubova kakvi su Araz i Deva. Riječ je o klubovima s bogatom historijom i bogatim evropskim iskustvom. Podatak da je budžet Araza 2,5 miliona eura dovoljno govori. Igrali smo u dvorani pred 1500 gledalaca, i ovo je veliko iskustvo i vodilja kako dalje raditi i nastojati razvijati klub, napominje zadovoljni trener Mirsad Fazlinović.

Sutra je na programu meč protiv Luxola.

– Na klupi našeg protivnika sjedi iskusni Franko Despotović koji raspolaže iskusnim igračima, među kojima su trojica Brazilici, dvojica Hrvati, tu je i kapiten finske reprezentacije, igralči iz Srbije, tako da će sigurno biti teška utaklmica. Mi ćemo pokušati oporaviti igrače nakon napornih mečeva u kojima su dali više od svog maksimuma, dodao je Fazlinović.

Junak sinoćnje utakmice Mirko Hrkač nada se još jednoj pobjedi.

– Ponosni smo na sinoćnji uspjeh. Igrali smo zrelo i pokazali da nas ne treba otpisati ili podcijeniti. I protiv Luxola želimo pobijediti, najavio je Hrkač.

fc mostar sg stakloradmirsad fazlinovicuefa futsal kup
KOMENTARI

KOMENTARI