Sport Centar

Favorizovani Slovenci u drugom dijelu slomili otpor Bosne Royal

.

Favorizovani Slovenci u drugom dijelu slomili otpor Bosne Royal

Košarkaši Bosne Royal poraženi su u interesantnom duelu u 18. kolu ABA II lige na gostovanju Sixt Primorskoj rezultatom 59:72.

Favorizovani Slovenci su se ipak namučili da dođu do pobjede koja im je vrlo važna s obzirom na borbu za play-off, jer se Primorska trenutno nalazi na četvrtom mjestu tabele Aba II lige.

Odlično je Bosna krenula u meč, ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a prvi dio igre završen je rezultatom 13:13. Ni nakon prvog poluvremena nismo mogli ni slutiti ko će dobiti ovaj meč, a poluvrijeme je završeno rezultatom 31:28 za domaći tim.

Ipak, u drugom poluvremenu domaći su se raspucali u odnosu na prvi dio igre, otišli na dvocifrenu prednost, što je prelomilo susret. U nekoliko posljednjih minuta Studenti su se pokušali vratiti, ali bezuspješno tako da bodovi ostaju u Sloveniji.

Domaće je do pobjede vodio Čakarun sa 16 poena, a dvocifreni su bili još i Ferme (13), te Mulalić sa 12 ubačenih poena. Draško Knežević je bio najefikasniji u Bosni sa 12 poena, 11 je dodao Šturanović, a 10 Bradford.

aba dva ligakkbosnasixt primorska
KOMENTARI

KOMENTARI