Sport Centar

Fantastičan meč u finalu evropskog Mastersa: ”As u špilu” savladao ”Raketu”

Fantastičan meč odigran je u finalu evropskog Mastersa u Bukureštu. Judd Trump je savladao u dramatičnom meču legendarnog Ronalda Antonia O'Sullivana rezultatom 9:8, te 27-godišnji snukeraš tako došao do šeste rangirane titule u karijeri.

Fantastičan meč u finalu evropskog Mastersa: ”As u špilu” savladao ”Raketu”

O'Sullivan je dobio prvi frejm sa 58:51, a odmah u drugom odgovorio mu je Trupm i izjednačio na 1:1. U četvrtom frejmu Trump je slučajno napravio faul na crnoj kugli, a Raketa je to briljantno kaznila brejkom od 62, te je tako poveo sa 3:1.

Trocifreni brejk (120) ostvario je Trump i smanjio na 3:2. U narednom frejmu O'Sulivan je dominirao i poveo sa 4:2. Brzo se vratio “As u špilu” te brejkom od 82 došao do 4:3. Brejkom od 55 legendarni engleski snukeraš vratio je dva frejma prednosti (5:3).

U jedanaestom frejmu Trump je došao do prednosti. Napravio je brejk od 67 i tako poveo sa 6:5. Dvadesetsedmogodišnji snukeraš u 12. frejmu promašio je plavu, a onda je izvrsnim brejkom od 93 O'Sullivan to kaznio i došao do izjednačenja.

Naredna dva frejma dobio je O'Sullivan, te je tako došao na korak od osvajanja titule. Uslijedio je nevjerovatan brejk Trumpa od 109, zatim je nastavio sa sjajnom igrom i izjednačio je na 8:8. Raketa je imala prvu šansu u odlučujućem frejmu, međutim osvojio ga je Trump i došao do titule.

napolipremijer liga
KOMENTARI

KOMENTARI