Sport Centar

EYOF 2019 predstavljen na 46. generalnoj skupštini Evropskog olimpijskog komiteta

Od 22. do 26. novembra delegacija EYOF 2019 prisustvovala je 46. Generalnoj skupštini Evropskog olimpijskog komiteta u Zagrebu.

EYOF 2019 predstavljen na 46. generalnoj skupštini Evropskog olimpijskog komiteta

Direktor EYOF 2019  Senahid Godinjak i marketing menadžer Jasmin Ademović su prezentovali članovima Skupštine Izvještaj o napretku i realizaciji priprema za EYOF 2019.  Kroz prezentaciju je naglašeno da je novi menadžment počeo sa radom početkom 2017 godine. Takođe, prezentovana je kompletna organizaciona struktura, realizovani infrastrukturni projekti adaptacije borilišta, pokrenute javne nabavke, kao i planirane aktivnosti za narednu godinu.

Evropski olimpijski komitet iskazao je puno povjerenje u realizaciju projekta i istaknuo da se gradovi domaćini Sarajevo i Istocno Sarajevo nalaze na dobrom putu koji garantuje uspješnu organizaciju EYOF-a 2019.

Osim na Generalnoj skupštini EOK-a, delegacija EYOF 2019  u Zagrebu prisustvovala je i na debrifingu ljetnih igara EYOF 2017  koji je održan u julu tekuće godine u Gyoru, Mađarska. Domaćini ovog festivala prezentovali su način realizacije Igara, te izazove sa kojima su se susreli tokom organizacije festivala. Prenesena iskustva biće od velike koristi za organizaciju EYOF 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo.

eyof 2019
KOMENTARI

KOMENTARI