Sport Centar

Evropsko prvenstvo u ragbiju XV Konferencija 1 – Jug: BiH poražena od Malte

Seniorska ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas na Malti rezultatom 41:7 (15:0) u okviru Evropskog prvenstva u ragbiju XV Konferencija 1 - Jug.

Evropsko prvenstvo u ragbiju XV Konferencija 1 – Jug: BiH poražena od Malte

Seniorska ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas na Malti rezultatom 41:7 (15:0) u okviru Evropskog prvenstva u ragbiju XV Konferencija 1 – Jug.

Bio je ovo drugi meč i drugi poraz bh. tima, koji je u prvom meču igranom 13. oktobra na zeničkom Stadionu Kamberovića polje, rezultatom 11:40 poražen od selekcije Hrvatske. BiH će i u narednom kolu, koje je na programu 16. marta iduće godine gostovati, a rival će im biti selekcija Izraela. Zadnji meč u ovom ciklusu bh. ragbisti igrat će 6. aprila na domaćem terenu protiv Kipra.

Hrvatska je danas na svom terenu s 19:16 porazila Izrael pa sada ima tri pobjede. Malta ima dvije pobjede, a dva poraza, kao i bh. tim, ima Izrael. Kipar je do sada igrao samo jednu utakmicu, u kojoj je poražen na gostovanju kod Hrvatske.

ragbi reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

leteci tanjir
Gost

Ne vjerujem bolje ga ne igraj te dok dobre na naucite malta, kipar i Izrael sa nama u grupi e svašta, al haj svi pocetci su teski

wpDiscuz