Sport Centar

Evropski pokret u BiH: Proslavljeni rukometaš Jasmin Mrkonja jedan od dobitnika nagrade

U Cazinu je jučer održana svečana akademija "Dan i mjeseci Evrope u BiH – Cazin 2017" koju tradicionalno organizuje Evropski pokret u BiH, a na kojoj su dodijeljene brojne nagrade najzaslužnijim pojedincima i kolektivitetima koji su svojim radom dali doprinos uspjehu evropskih integracija BiH.

Evropski pokret u BiH: Proslavljeni rukometaš Jasmin Mrkonja jedan od dobitnika nagrade

Naš proslavljeni rukometaš Jasmin Mrkonja dobitnik je priznanja “Životno djelo za doprinos razvoju sporta i humano djelovanje”.  Priznanje je slavnom bh. sportisti uručeno zbog njegovih sjajnih rezultata, ali i Škole rukometa koja je osnovana s ciljem prenošenja rukometnih vještina i znanja na mlade generacije. Škola rukometa Jasmina Mrkonje svake godine organizuje ljetni kamp Handball Talent Campus Vlašić.

Najznačajniju nagradu “Ličnost godine BiH” dobio je Jozo Pavković, direktor i glavni urednik Večernjeg lista BiH, a nagradu mu je uručio Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH. Prema njegovim riječima, Pavković je ovu titulu zaslužio s više aspekata.

Pored Pavkovića, nagrade su dobila i četiri ambasadora u BiH. Martin Pammer, ambasador Austrije i Jakub Skalnik, ambasador Češke dobili su nagradu “Evropski partner i prijatelj procesa EU integracija BiH”, dok su Jan Pšenica, ambasador Slovačke i Ivan del Vechio, hrvatski ambasador u BiH dobili nagradu “Orden naroda, građana i građanki BiH za posebne zasluge na polju razvijanja prijateljskih i partnerskih odnosa” BiH i Slovačke, odnosno BiH i Hrvatske.

Nagradu je dobio i Bruno Bojić, potpredsjednik Vanjsko-trgovinske komore BiH za “Regionalni razvoj i EU integracije BiH”, Sarajevo Business Forum, Dino Selimović, direktor marketinga BBI banke, za “Najbolji poslovno-investicijski projekt regiona”, Ljubomir Kalaba, direktor Ureda za veterinarstvo BiH za “Poseban doprinos u razvoju poljoprivrede i veterinarstva u BiH”, Edin Dilberović, direktor Direkcije za Evropske integracije BiH – “Društveno odgovoran partner procesa EU integracija”, Vlada SBK, premijer Tahir Lendo – “Društveno odgovoran partner procesa EU integracija”,kao i JP Nacionalni park Una, direktor Amarildo Mulić – “Najbolji turističko-poslovni projekat u BiH”.

Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević dobio je priznanje za “Evropskog gradonačelnika regiona”, dok su općine Bosanska Krupa i Bosanski Petrovac dobile priznanje za “Otvorene lokalne zajednice – partner EU integracija”. Nagrada je uručena i nekolicini uspješnih kompanija, pojedinaca, institucija i udruženja u našoj zemlji, a upriličen je i bogat kulturno-zabavni program za sve goste.

evropski pokret u bihjasmin mrkonja
KOMENTARI

KOMENTARI