Sport Centar

Euroliga: CSKA dovodi pojačanja iz turskog kluba

Odlazak glavnog sponzora imat će dugoročne posljedice za tursku Darussafaku, pošto će odličan tim predvođen vrhunskim trenerom biti rasformiran u rekordnom roku.

Euroliga: CSKA dovodi pojačanja iz turskog kluba
FOTO: Clyburn: Navodno je posao već završen

“Dogus grupa” napušta klub, Euroliga je poslala signal da za Darussafaku više nema mjesta u eliti, a prvi će sidro na kraju sezone podići trener David Blatt.

Očekuje se da tokom ljeta i svi najbolji pojedinci Darussafake promijene sredinu, pa tako ne čudi što se već sada pojavila informacija da je moskovski CSKA “kaparisao” Amerikanca Willa Clyburna. Krilni košarkaš je imao jako dobru sezonu u Euroligi, prosječno je postizao 13 poena i bilježio 5,1 skok u elitnom takmičenju i tako privukao pažnju evropskog giganta. Specijalizirani portal Eurohoops.com piše da je dogovor već pao i da će Clyburn po završetku sezone ozvaničiti saradnju sa ekipom CSKA.

Amerikanac je prošlog ljeta stigao u Istanbul iz Hapoel Holona, a sa Darussafakom je imao ugovor na godinu dana uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu što se svakako neće dogoditi.

Također, tokom Final Foura u Istanbulu pojavila se i informacija da će Blatt biti novi trener CSKA te da su čelnici ruskog kluba boravak u Turskoj iskoristili za pregovore sa njim.

cskadarussafakadavid blattwill clyburn
KOMENTARI

KOMENTARI