Sport Centar

ESPN potvrdio: Nurkić potpisuje četverogodišnji ugovor od 48 miliona dolara

Jedno vrijeme se špekuliralo da će promijeniti sredinu, da mu klub neće ponuditi izdašniji ugovor. No, dileme su sada riješene - Jusuf Nurkić ostaje košarkaš Portlanda.

ESPN potvrdio: Nurkić potpisuje četverogodišnji ugovor od 48 miliona dolara

Jedno vrijeme se špekuliralo da će promijeniti sredinu, da mu klub neće ponuditi izdašniji ugovor. No, dileme su sada riješene – Jusuf Nurkić ostaje košarkaš Portlanda.

Kako javlja ESPN i najbolje obaviješteni novinarski “insajder” Adrian Wojnarowski, bh. centar je dogovorio potpisivanje novog, četverogodišnjeg ugovora sa Trail Blazersima “teškog” 48 miliona dolara.

Naravno, s obzirom da NBA košarkaši nove ugovore mogu potpisivati tek od 7. jula, dakle od današnjeg dana, Nurkić još nije stavio svoj potpis na dokument koji mu garantuje zaradu od prosječno 12 miliona godišnje, ali očekuje se da i taj formalni dio bude ubrzo obavljen.

Centar iz Živinica među Blazerse je došao u februaru 2017. godine, u razmjeni sa Denverom (u suprotnom pravcu otišao je Mason Plumlee). Prošle sezone bilježio je 14,3 poena i 9 skokova po utakmici, a Portland je osvojio treće mjesto na Zapadu. Nažalost, Trail Blazersi nisu opravdali visok plasman u play-offu, ispali su već u prvoj rundi od New Orleansa.

No, Portland ne krije visoke ambicije pred novu sezonu. Već su došla i solidna pojačanja, šuteri Nik Stauskas i Seth Curry.

jusuf nurkicportland trail blazers
KOMENTARI

KOMENTARI

Mostar
Gost

Hoce li sad igrati , potpisao je ?

wpDiscuz