Sport Centar

Erbez: Jaka konkurencija u pionirskoj selekciji

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici danas je završen zimski kamp za „U-15“ reprezentativce Bosne i Hercegovine.

Erbez: Jaka konkurencija u pionirskoj selekciji

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici danas je završen zimski kamp za „U-15“ reprezentativce Bosne i Hercegovine.

Selektor Zoran Erbez ističe da je ova generacija pionira veoma perspektivna:

„S obzirom na to da je tek početak godine možemo biti zadovoljni fizičkom spremom igrača i onim što su prikazali na kampu. Vrijeme nas je poslužilo i uspjeli smo da odradimo sve što smo planirali. Na ovom okupljanju je bilo i nekih novih igrača. Oni su skrenuli pažnju na sebe i imaju određeni kvalitet. Tako smo još više pojačali konkurenciju u timu, a svakako se radi o veoma talentovanoj generaciji. Vjerujem da će ovi momci to potvrditi uskoro i u „U-16“ selekciji.“

Članovi stručnog štaba sa reprezentativcima su poslije današnjeg ručka tortom iznenadili mladog Ivana Grgića koji slavi rođendan.

„Naš kapiten Grgić danas navršava 15. godina, pa smo mu priredili malo iznenađenje. Ispred stručnog štaba želim mu srećan rođendan!“, kaže Erbez.

Selektor je najavio još jednu reprezentativnu akciju, okupljanje igrača rođenih 2003. godine iz Hercegovine:

„Već sutra imamo novo okupljanje. Igrači 2003. godište iz cijele Hercegovine će sutra na terenima FK Velež u Vrapčićima imati priliku da pokažu svoje znanje. Biće tu dječaci iz skoro svih klubova ove regije, a nastojaćemo da „pročešljamo“ i ostale dijelove Bosne i Hercegovine kako bismo izabrali one najtalentovanije i najkvalitetnije za „U-15“ selekciju.“

Oko 50 igrača će se na pomoćnom terenu stadiona FK Velež okupiti sutra u 11:00 sati gdje će podijeljeni u 4 ekipe odigrati dvije kontrolne utakmice.

pionirska fudbalska reprezentacija bihzoran erbez
KOMENTARI

KOMENTARI