Sport Centar

EP u džudu za kadete: Boje BiH danas brani devet takmičara

Takmičenje na Evropskom prvenstvu u džudu za kadete koje je počelo jučer u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" nastavlja se danas. Nakon što je prvog dana kontinentalnog šampionata podijeljeno šest kompleta medalja, danas će se džudistkinje boriti u tri kategorije (-52 kg, -57 kg i -63 kg), dok će džudisti "raditi" u dvije (-66 kg i -73 kg).

EP u džudu za kadete: Boje BiH danas brani devet takmičara

Takmičenje na Evropskom prvenstvu u džudu za kadete koje je počelo jučer u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” nastavlja se danas. Nakon što je prvog dana kontinentalnog šampionata podijeljeno šest kompleta medalja, danas će se džudistkinje boriti u tri kategorije (-52 kg, -57 kg i -63 kg), dok će džudisti “raditi” u dvije (-66 kg i -73 kg).

Čak devet predstavnika Bosne i Hercegovine danas će na tatami. Mila Petrović i Ana Marija Franjić branit će boje naše zemlje u konkurenciji do 52 kilograma. Maja Bjelica i Ema Brkanić nastupit će u kategoriji do 57 kg), dok će Josipa Brvenik i Džana Kovačević nastupiti u konkurenciji do 63 kilograma.

Kada je riječ o muškom dijelu takmičenja Darijan Faletar i Lav Divljan borit će se u konkurenciji najboljih evropskih kadeta u kategoriji do 66 kilograma, a njihov reprezentativni kolega Ivan Jozeljić nastupit će u kategoriji do 73 kilograma.

Borbe za medalje zakazane su za danas od 16 sati.

Najzanimljivije detalje s prvog dana Evropskog prvenstva u džudu možete pogledati na:

https://www.facebook.com/europeanjudo/videos/10156443242881912/

Live-stream svih borbi možete pratiti na:

http://www.eju.net/calendar/?mode=showLiveTransmission&id=3455

dzudo reprezentacija bihep u dzudu
KOMENTARI

KOMENTARI