Sport Centar

Ekipa Trandžament iz Novog Sada pobjednik takmičenja „Pan 3 na 3“

Mnogo uzbuđenja na terenu ali i na navijačkim tribinama bilo jučer na tuzlanskom Telexu gdje se, od 14 do 23 sata, igrala najbolja ulična košarka u okviru najvećeg "Street Basketball" turnira koje se organizuje u BiH, „Pan 3 na 3“.

Ekipa Trandžament iz Novog Sada pobjednik takmičenja „Pan 3 na 3“

Sa prepunih tribina publika je bodrila svoje favorite, koji su Tuzli i Tuzlacima priredili nevjerovatne košarkaške trenutke.

U finalu, koje je počelo u 22 sata, snage su odmjerile ekipe „Trandžament“ iz Novog Sada i „Gladijatori“ iz Ugljevika. Bilo je „gusto“ na Telexu, a pobjedu su ostvarili momci iz Novog Sada, ekipa „Trandžament“ u sastavu: Nenad Tomašević, Đorđe Dželetović i Aleksandar Mudrinski, sa rezulatatom 13 – 11, osvojivši tako prvu novčanu nagradu u iznosu od čak 4 000KM!

Ovaj put manje sreće imali su Gladijatori, raniji višestruki pobjednici, kojima nije pošlo za rukom da slave i na trećem, najspektakularnijem do sada, turiniru u uličnoj košarci Pan 3 na 3. Kao drugoplasirani, osvojili su novčanu nagradu u iznosu od 2 000 KM.

Pobjednik takmičenja u tricama i dobitnik 300 KM je Zlatko Golijanin, a pobjednik u zakucavanju je Veldin Lisičić, koji je također osvojio 300 KM.

Za dobru atmosferu na turniru bila je zadužena FMJam Crew, a Pan je tokom turnira ponudio brojne nagradne igre. Kompanija Carlsberg BH i Omladinski košarkaški klub Sloboda iz Tuzle mogu biti ponosni na još jednu uspješnu organizaciju najboljeg turnira u uličnoj košarci u BiH i jugoistočnoj Evropi, u kojem je ove godine učestvovalo 47 ekipa iz BiH i regije.

pan 3 na 3street basketball
KOMENTARI

KOMENTARI