Sport Centar

Žalba Švicaraca uzeta u razmatranje: Naknadno odluka o učesniku baraža

Evropska rukometna federacija uvažila je žalbu Rukometnog saveza Švicarske i pokrenula proces nakon kojeg će biti donesena odluka o putniku u baraž za Svjetsko prvenstvo - potvrđeno je za N1.

Žalba Švicaraca uzeta u razmatranje: Naknadno odluka o učesniku baraža

Evropska rukometna federacija uvažila je žalbu Rukometnog saveza Švicarske i pokrenula proces nakon kojeg će biti donesena odluka o putniku u baraž za Svjetsko prvenstvo – potvrđeno je za N1.

Iz EHF-a su, kako prenosi N1, zatražili od dva saveza da se očituju o događaju koji je izazvao mnogo prašine u Bosni i Hercegovini nakon utakmice koju su Zmajevi dobili rezultatom 21:15.

Rok za dostavljanje izvještaja iz saveza je 31. januar. Tačan datum donošenja odluke još uvijek nije poznat, a žrijeb baraža zakazan je za 27. januar.

Švicarska je uložila žalbu jer strijelac pogotka u revanš susretu, Tomislav Nuić, greškom delegata nije uvršten na spisak igrača za utakmicu.

ehfrukometna reprezentacija bihsvicarskatomislav nuic
KOMENTARI

KOMENTARI

Genjobutra
Gost

Ma hajdete molim vas. Pa to se vidi iz aviona da će sahadžijama biti dodjeljen baraž,a ovi pošto su taraba žešća , bit će demolirani od bilo kojeg tima u baražu.

wpDiscuz