Sport Centar

Edin Šehić potpisao za Hajduk: Ispunio sam dječački san!

Edin Šehić, bosanskohercegovački krilni igra, novi je igrač Hajduka, objavio je splitski klub na svojoj zvaničnoj stranici.

Edin Šehić potpisao za Hajduk: Ispunio sam dječački san!

Dvadesetdvogodišnji fudbaler i donedavni mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine prošao je u Splitu ljekarske preglede i stavio potpis na trogodišnji ugovor s Bijelima.

Šehić je rođen 3. veljače 1995. godine u Zagrebu. Na Poljud je stigao iz NK Zagreb u kojem je prošao mlađe uzrasne selekcije. Ove je sezone u prvih 14 utakmica Druge HNL u dresu momčadi iz Kranjčevićeve postigao 10 golova.

“Presretan sam, ispunio sam dječački san!”, prve su Edinove riječi za zvaničnu stranicu nakon potpisa ugovora, a zatim je dodao:

“Bio sam igrač Zagreba, ali i strastveni navijač Hajduka. Cijela moja porodica navija za Hajduk. Stoga sam još uvijek prepun dojmova. Imao sam već priliku igrati na Poljudu, a evo i sada kada izađem na travnjak, naježim se. Pogotovo kad se s tribina začuje pjesma navijača. U Zagrebu mi je jedan od trenera bio i nekadašnji igrač Hajduka Drago Rukljač, želio bih se zahvaliti i njemu i svima koji su do sada radili sa mnom. Hajduk je jedna velika stepenica naprijed, iduća mi je želja u ovako velikom klubu napredovati, raditi još više i još zahtijevnije, dokazati se stručnom štabu te konačno zaigrati u najdražem dresu”.

U Hajduku se već nalaze dva bh. fudbalera, Zvonimir Kožulj i Josip Kvesić.

edin sehichajduk
KOMENTARI

KOMENTARI