Sport Centar

Džumhur: Zbog povrede nisam mogao trenirati dva dana, vidjećemo kako će biti protiv Ramosa

Nakon nove velike probjede u 1. kolu ATP turnira Masters serije 1000 u Indian Wellsu protiv Ryana Harrisona, Damir Džumhur nije krio zadovoljstvo, ali otkrio je i potencijalni problem sa kojim se suočava.

Džumhur: Zbog povrede nisam mogao trenirati dva dana, vidjećemo kako će biti protiv Ramosa

Damir je istakao da je važno što je jedan meč u tri seta otišao na njegovu stranu.

“Još jedna veoma lijepa pobjeda za mene i vrlo bitno je da sam pobijedio igrača koji je u velikoj formi i od kojeg sam izgubio prije tri sedmice. Posebno na naičn na koji sam ga dobio u trećem setu. a što može dodatno da podigne moje samopouzdanje, jer sam obuiično mečeve u tri seta gubio.

Naredni protivnik Džumhura je 22. igrač na ATP listi Španac Albert Ramos.

“Dobro je da sutra imam dan odmoras pred meč sa Ramosom, koji je otvoren meč i mislim da mogu da prođem dalje, jer on je igrač koji igra bolje na zemlji nego na tvrdoj podlozi”, jasan je Damir, koji je potom otkrio da ima jedan značajan problem koji mu otežava igru.

“Za ovo vjerovatno niste znali, ali imam povredu međurebrenog mišića, koja me muči još od meča sa Wawrinkom i koja mi stvara dosta problema. Nisam mogao trenitati posljednja dva dana, popio sam veliku količinu ljekova koji su mi pomogli, a sutra ćemo vidjeti kako će biti”, zaključio je Džumhur koji je potvrdio da nikada ne razmišlja o predaji meča.

damir dzumhurryan harrison
KOMENTARI

KOMENTARI