Sport Centar

Džumhur: Sada ću napuniti baterije za US Open

Damir Džumhur poražen je u polufinalu ATP turnira u Los Cabosu od Amerikanca Sama Querreyja rezultatom 2:1 u setovima.

Džumhur: Sada ću napuniti baterije za US Open

Žal zbog poraza od Querreyja je prisutan, ali je ipak za protivnika imao odličnog igrača.

“Definitivno je šteta zbog meča protiv Querryja, mislim da sam se odlično nosio s igračem koji igra najbolje na ovoj podlozi, koji je osvojio Acapulco, dobio Nadala na istoj ovoj podlozi u sličnim uvjetima, koji je igrao četvrtfinale Wimbledona. Definitivno je u velikoj formi i možda igra i najbolju sezonu u karijeri. Šansu sam imao, posebno u drugom setu u kojem sam na 1:0 imao dvije break lopte, ali ništa nisam mogao uraditi. Uslijedila su dva asa i dva winnera. Igra se tada počela mijenjati, on je nevjerovatno servisao do kraja meča, nisam imao apsolutno nikakve šanse. Malo sam popustio na svom servisu, on je tu vidio priliku i po jedan break u setu je bio dovoljan da me pobijedi”, rekao je naš teniser.

Njegov cilj je da se malo odmori, a potom se vraća na terene pripremajući se za US Open. Damir očekuje nastavak dobre forme i nove dobre rezultate.

“Ipak, bile su to dobre partije, drago mi je što igram dobro na tvrdoj podlozi. Nadam se da ću nastaviti s dobrim rezultatima. Slijedi mala pauza, uspjet ću se odmoriti za Challenger u Dominikanskoj Republici, koji počinje za desetak dana. To će biti uvertira za Winston-Salem i US Open, gdje želim biti najspremniji. Ako nastavim ovako igrati i budem fizički spreman, bez povreda, mislim da mogu napraviti dobre rezultate. Odmorit ću nekoliko dana, ovaj turnir je ostavio povredu zgloba na lijevoj ruci i ahilovoj tetivi s kojom sam već imao problema ove godine. Dobro je što ću se odmoriti i napuniti baterije za US Open”, završio je Džumhur.

damir dzumhurus open
KOMENTARI

KOMENTARI