Sport Centar

Džumhur rutinski protiv Ilhana za pobjedu Bosne i Hercegovine

Džumhur rutinski protiv Ilhana za pobjedu Bosne i Hercegovine

Nakon što su Bašić i Brkić savladali turski par Ilhan – Ilkel, Džumhur je par sati kasnije bio bolji od Ilhana za konačnu pobjedu BiH u ovom duelu rezultatom 3:1. Bh. teniser danas je slavio s 3:0 u setovima. Džumhur je današnji meč u Bihaću otvorio s dosta nervoze, te je dozvolio Ilhanu da osvoji dva breaka.

Ipak, bh. teniser se na vrijeme vratio u meč, te je uspio sjajnom igrom da preokrene i prvi set riješi u svoju koristi sa 6:3. U drugom setu igrao je još bolje, a Turčin nije imao odgovor na njegove poteze. Damir je bio dominantan u svakom gemu, a dovoljno govori sve da je ovaj set dobio bez izgubljenog gema sa 6:0. Treći set bolje je otvorio Ilhan koji je stigao do breaka, a zatim i do vodstva od 2:0.

Ipak, Džumhur je odmah u narednom gemu uspio da vrati break i smanji na 2:1, a zatim izjednači svojim servisom na 2:2. Kod rezultata 3:3 u trećem setu imao je nekoliko break lopti, ali ih nije iskoristio. Nakon što je Ilhan poveo sa 4:3 osjetila se velika nervoza u igri našeg tenisera. Turski teniser je to iskoristio i breakom je stigao do 5:3.

Međutim, Džumhur je sav bijes iskalio u narednom gemu na servis Ilhana. Uz veliku borbu uspio je vratiti break i smanjiti na 5:4. Borba se nastavila, a oba tenisera bila si sigurna na svojim servisima, pa se otišlo u tie-break. Damir je odmah uzeo mini-break koji je sačuvao do kraja tie-breaka, te je slavio sa 7:5 i donio pobjedu našoj selekciji u meču protiv Turske.

terry stottszilina
KOMENTARI

KOMENTARI