Sport Centar

Džumhur nakon osvajanja turnira u Antaliji: Teška sedmica, postoji jedna zanimljiva priča… (VIDEO)

Damir Džumhur je danas pobijedio Adriana Mannarina sa 2:1 u finalu turnira i osvojio svoju treću ATP titulu, a prvu na travnatoj podlozi. Nakon meča, u izjavi se prisjetio jednog Futures turnira iz Turske i podijelio zanimljivu priču s publikom.

Džumhur nakon osvajanja turnira u Antaliji: Teška sedmica, postoji jedna zanimljiva priča… (VIDEO)

Damir Džumhur je danas pobijedio Adriana Mannarina sa 2:1 u finalu turnira u Antaliji i osvojio svoju treću ATP titulu, a prvu na travnatoj podlozi. Nakon meča, u izjavi se prisjetio jednog Futures turnira iz Turske i podijelio zanimljivu priču s publikom.

Poslije meča je Damiru uručen trofej, nakon čega se obratio publici.

“Hvala svima koji su došli na meč danas, bili ste sjajni. Bila je ovo teška sedmica, igrali smo na 30 stepeni. Hvala svima koji su učinili ovaj turnir ovako kvalitetnim, hvala i mom timu, naravno”, rekao je Damir.

“Nisam mogao ni zamisliti da ću svoju treću ATP titulu osvojiti na travi. Pokazalo se da je bila odlična odluka da dođem ovdje.”

Za kraj je podijelio jednu zanimljivost s publikom u Anataliji.

“Postoji zanimljiva priča o jednom Futures turniru tu u blizini. Prije nekoliko godina sam tu igrao protiv čovjeka koji je značajno unaprijedio moju igru. To je moj sadašnji trener Ilija Bozoljac”, prisjetio se Damir i zahvalio se Bozoljcu.

atp antalyadamir dumhurilija bozoljac
KOMENTARI

KOMENTARI