Sport Centar

Džumhur: Davis Cup je takav da uvijek ima nekih trzavica i varnica

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Holandije s 3:1 u meču drugog kola Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa, a Damir Džumhur je nakon poraza u dramtičnom meču od Robina Haasea izjavio da je Holanđain igrao sjajno kada je bilo najpotrebnije.

Džumhur: Davis Cup je takav da uvijek ima nekih trzavica i varnica

”Mislim da ne mogu krivim peti set jer je to lutrija gdje se može otići na obje strane. Prvi set do 5:5 sam igrao jako dobro, ali je Robin u najpotrebnijim trenucima odigrao nevjerovatno. Drugi set kao da sam igrao sa vanzemaljcem, a ne 48. teniserom svijeta, treći set je igrao bez greške i nisam imao način da dobijem poen i onda se to pokrenulo, moram pohvaliti publiku jer su bili fenomenalni”, rekao je Džumhur, dodavši:

“Vratio sam se i došao do petog seta, Robin je imao puno više laganih poena i nekako mislim da je to presudilo. Bilo je tu i malo sreće i dobre igre i ipak mislim da je zasluženo pobijedio. Davis Cup je takav da uvijek ima nekih trzavica i varnica. Jednostavno mislim da nije okej da se obraća meni. Svi mi ispoljavamo svoje emocije, Holandija je zasluženo pobijedila, ostaje nam da se borimo u prvoj grupi”, porućio je Damir.

damir dzumhurdavis cup reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI