Sport Centar

Džudisti sarajevskog kluba Bosna 24. put zaredom najbolji u Bosni i Hercegovini

Dvadeset četvrto Prvenstvo Bosne i Hercegovine u džudu za seniore i seniorke, održano 2. marta u dvorani Borik u Banja Luci, proteklo je u znaku najtrofejnijeg sportskog kolektiva u državi - Judo kluba "Bosna" iz Sarajeva.

Džudisti sarajevskog kluba Bosna 24. put zaredom najbolji u Bosni i Hercegovini

Dvadeset četvrto Prvenstvo Bosne i Hercegovine u džudu za seniore i seniorke, održano 2. marta u dvorani Borik u Banja Luci, proteklo je u znaku najtrofejnijeg sportskog kolektiva u državi – Judo kluba “Bosna” iz Sarajeva.

Članovi sarajevskog kluba su 24. put zaredom pobijedili u muškoj i ženskoj konkurenciji, pojedinačno, ekipno i sveukupno.

U ukupnom poretku “Studneti” su osvojili 43 boda, drugi je JK Famos iz Istočnog Sarajeva sa 19, a treći JK Borsa iz Mostara sa 10 bodova.

U pojedinačnoj konkurenciji titule se očekivano osvojili repreprezetativci Harun Sadiković, Petar Zadro i Toni Miletić, a kod žena Alaksandra Samardžić i Larisa Cerić.

Pobjedinci po kategorijama:
– seniori: Igor Đurica (kategorija do 60 kg), Petar Zadro (do 66kg), Saša Bjelica (do 73 kg), Vuk Elez (do 81 kg), Toni Miletić (do 90 kg), Miloš Mandić (do 100 kg), Harun Sadiković (više od 100kg)

– ekipno (seniori):
1. JK Bosna (Sarajevo) 16
2. JK Famos (I.Sarajevo) 11
3. JK Leotar (Trebinje) 9

– seniorke: Ana Marija Brkić (do 48 kg), Mila Petrović (do 52 kg), Ema Brkanić (do 57 kg), Anđela Samardžić (do 63 kg), Aleksandra Samardžić (do 70 kg), Sabina Haračić (do 78 kg), Larisa Cerić (više od 78 kg)

– ekipno (seniorke):
1. JK Bosna (Sarajevo) 27
2. JK Famos ( I.Sarajevo) 8
3. JK Ozren (Doboj) 5

– Ukupni poredak:
1. Bosna (Sarajevo) 43
2. JK Famos (I.Sarajevo) 19
3. JK Borsa (Mostar) 10

jk bosna
KOMENTARI

KOMENTARI