Sport Centar

Džekina kćerka krenula očevim stopama: Una postala ambasadorica Nacionalnog parka

Danas je svečano inaugurirana ambasadorica Nacionalnog parka Una, Una Džeko

Džekina kćerka krenula očevim stopama: Una postala ambasadorica Nacionalnog parka

Danas je svečano inaugurirana ambasadorica Nacionalnog parka Una, Una Džeko

Na Štrbačkom buku, najvišem i najspektakularnijem vodopadu u Nacionalnom parku Una u utorak, 8. maja, upriličena je svečana inauguracija najmlađe ambasadorice našeg nacionalnog parka Une Džeko, kćerke kapitena nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džekei Amre Silajdžić, koja je i stigla u posjetu Bihaću i Uni.

Naš planetarno poznati nogometaš i napadač Rome Edin Džeko, s porodicom je promotor Nacionalnog parka Una, bosanske i svjetske vrijednosti, čiji rad i rezultate bezrezervno podržavaju svjesni važnosti zaštite i očuvanja prirodnih i drugih vrijednosti Bosne i Hercegovine i ujedno potrebe za promicanjem tih vrijednosti, bitnih za sveukupni razvoj naše zemlje.

Svečana inauguracija ambasadorice Une Džeko upriličena je na najljepšem i najatraktivnijem lokalitetu parka, a domaćini su joj bili NP Una i mališani Dječjeg vrtića “Una Logen” iz Bihaća koje je nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine uz pomoć i suradnju kapetana Edina Džeke ugostila uoči odigravanja utakmice naše reprezentacije s Grčkom. Tada je i nastala pjesma koju su ispisali mališani ovog bihaćkog vrtića i posvetili je bh. zmajevima. Oni su i ovaj put uživali u druženju s članovima porodice Džeko, a osim obilaska posjetilačke zone učestvovali su u likovnoj radionici u kojoj su ljepote Une i Štrbačkog buka oslikali na svojim crtežima koji će zajedno s radom ambasadorice Une biti izloženi na izložbi koja će biti organizirana povodom obilježavanja Dana rijeke Une – 17. maja.

Vrijedi istaći da je Edin Džeko godinama unazad bio ambasador UNICEF-a, te brojnih događaja u BiH.

amra silajdzicedin dzekouna dzeko
KOMENTARI

KOMENTARI

Ismet
Gost

Boze sacuvaj im imena….nek su im zivi i zdravi ali…

Svaki Hrvat koji dobije sina , daje mu ime Karlo,Mate,Sime..sRBIN SA PONOSOM DAJE Slavoljub,Jovan,Srboljub..a “Mujo” daje Denis,Penis,Dani, Mani, Una, Sava,Drina,Dunja…

I pitamo se STO NAM JE OVAKO KAKO NAM JE?Radi”gradske raje”(NAJVECIH PAPAKA!)i njihove”kulture”(mada ovo nema nikakve veze sa tim!).Sta ces, usadio”TIITO”i komunisti….

Mali majmun
Gost

Bolje nego Ismet ili Izmet. Jejde Izmete?

wpDiscuz