Sport Centar

Džafo vodio BH Poštu do pobjede u derbiju, novi trijumf BH Telecoma

Sa tri utakmice 13. kola i jednim zaostalim mečom nastavljena je SC Business liga, a u najzanimljvijem susretu večeri BH Pošta je sa 5:2 savladala Amadeus/Oslobođenje.

Džafo vodio BH Poštu do pobjede u derbiju, novi trijumf BH Telecoma

BH Telecom – Farmavita 5:4 (Čardaklija 2, Suljević, Brdarić, Mahmutović / Smajović 3, Hadžić)

Već na samom početku meča BH Telecom je imao dvije prilike, ali je Žujo odbranio udarce Suljevića i Čardaklije. BH Telecom je nastavio s napadima, a u sljedeća dva pokušaja oba puta pogodili su okvir gola da bi Suljević u četvrtoj minuti postigao gol za 1:0. Dvije minute nakon toga Smajović je iskoristio višak u napadu i pogodio za poravnanje rezultata, da bi tri minute nakon toga postigao gol za vodstvo Farmavite. Ipak, već u sljedećem napadu Brdarić je s aut-linije fantastično pogodio same rašlje gola Farmavite i poravnao rezultat na 2:2. Do poluvremena je bilo prilika, ali je rezultat ostao isti.

Sam početak nastavka donio je veliki broj prilika s obje strane, a prvi gol u drugom poluvremenu postigao je Mahmutović koji je doveo BH Telecom u vodstvo od 3:2. Nakon toga uslijedio je malo mirniji tok utakmice i igra se odvijala na sredini terena da bi Almir Čardaklija u 36. minuti rezultat povećao na 4:2, a minutu nakon toga postigao je svoj drugi pogodak. Smajović je u 39. minuti smanjio na 5:3, a Faruk Hadžić deset sekundi prije kraja meča smanjio je na konačnih 5:4.

BH Telecom: Mirsad Žunić, Adis Rapić, Adem Tipura, Eldar Junuzović, Almir Čardaklija, Jasmin Brdarić, Smajo Mahmutović, Mahir Karić, Emir Torlak, Smajo Mahmutović i Edin Suljević.

Farmavita: Faruk Hadžić, Muhamed Kadić, Nermin Pindžo, Vedran Bači, Almir Mešić, Mirza Borovčanin, Senja Žujo, Mehmed Jahić, Adnan Nurko, Haris Kratovac, Dino Avdić, Armin Ćutahija, Adnan Smajović.

TVSA – Bosnalijek 2:5 (Hadžić 2 / Šehović 2, Sipović, Zubetljak, Memišević)

Bosnalijek je petoj minuti stigao u prednost od 0:1 nakon što je Nail Šehović pogodio prizemnim udarcem, a nakon toga TVSA je nekoliko puta opasno zaprijetila kako bi što prije stigla do poravnanja, ali je rezultat ostao isti. U 11. minuti Sipović je iskoristio višak u napadu i realizovao situaciju jedan na jedan s golmanom TVSA, te svoju ekipu doveo u prednost od 0:2. Ipak, na drugoj strani Hadžić je šutirao, a lopta završila iza leđa golmana Mrgude i smanjio rezultat na 1:2.  Prije kraja prvog poluvremena Zubetljak je povećao rezultat na 1:3 i s tim rezultatom se otišlo na odmor.

Početak drugog poluvremena donio je veliku prilikuza TVSA da smanji rezultat, ali je udarac Hadžića otišao malo pored desne stative golmana Mrgude. U 25. minuti Samir Memišević iskoristio je jednu odbijenu loptu i povećao rezultat svoje ekipe na 1:4. Malo prije kraja meča Hadžić je postigao drugi pogodak i smanjio rezultat na 2:4, a konačnih 2:5 postavio je Smail Šehović.

TVSA: Maid Begić, Fuad Memović, Armin Dervišević, Husnija Muminović, Kemal Osmanagić, Edin Cviko, Nedim Selimbegović, Mirza Kolar, Jasmin Begić, Mirza Hadžić.

Bosnalijek: Ersin Mrguda, Tarik Hasanović, Maid Kapičija, Elmedin Sipović, Ermin Mrguda, Elmedin Zubeljak, Haris Hrvat, Nail Šehović, Kemal Alihodžić, Adnan Hodžić, Vlatko Vinovrški, Samir Memišević, Esmin Mandžukić, Asmir Kujović.

BH Pošta – Amadeus/Oslobođenje 5:2 (Džafo 3, Krka, Janjoš / Prljača 2)

Na samom početku Džafo je imao veliku priliku ali je njegov udarac s gol linije spasio Dizdarević. Na drugoj strani prilike su imali Melez i Ligata, ali je njihove udarce odbranio Rizvan. U petoj minuti, BH Pošta stiže do vodstva, a pogodak je postigao Krka. U šestoj minuti Prljača je krunisao jedan dobar kontranapad i poravnao rezultat na 1:1. U devetoj minuti Prljača je postigao još jedan pogodak i doveo Amadeus/Oslobođenje u vodstvo od 1:2. Nakon toga BH Pošta ostala je bez golmana jer je Rizvan napravio oštar start nad Ligatom zbog čega je dobio isključenje. U 16. minuti Janjoš je krunisao sjajan napad BH Pošte i poravnao rezultat na 2:2, a u 16. minuti Džafo nije iskoristio kumulativni faul kako bi doveo svoju ekipu u vodstvo. Do poluvremena rezultat je ostao isti.

Na početku drugog poluvremena bilo je puno prilika s obje strane, a posebno pred golom BH Pošte. Međutim, iako je po prirodi fudbaler, Tahirović koji je zbog crvenog kartona stao na gol i ubilježio nekoliko sjajnih odbrana. U 27. minuti Džafo je postigao gol za vodstvo BH Pošte, a to je bio njegov 29. gol u ovoj sezoni. Dvije minute nakon toga Džafo je postigao 30. gol u ovoj sezoni, drugi na ovom meču za prednost BH Pošte od 4:2. Sjajnu igru Džafo je kompletirao hat-trickom u 34. minuti, a na drugoj strani Tahirović je briljirao s nekoliko fantastičnih odbrana. Do kraja meča rezultat je ostao isti i BH Pošta upisala je pobjedu u derbiju.

BH Pošta: Elvis Rizvan, Kemal Tahirović, Sead Bučan, Mirza Ajanović, Muris Krka, Mirza Džafo, Ermin Salčin, Mesud Pašić, Aldin Janjoš.

Amadeus/Oslobođenje: Amar Dizdarević, Enin Bajramović, Mišo Miković, Dino Prljača, Jasmin Ražanica, Minel Sinković, Armin Melez, Jasmin Ligata i Nijaz Avdibegović.

Tržnice Sarajevo/Ejot – FDS 3:3 (Trakić 2, Junuzović / Aljukić, Rovčanin, Hasanspahić)

Na samom početku meča nije viđeno puno prilika, a igralo se dosta tvrdo i ekipe su bile veoma oprezne zbog težine meča. Ovaj duel bio je ujedno i direktni obračun za osmu poziciju koja vodi u play-off. U takvoj igri, nije bilo puno pravih prilika, a i ono što je bilo golmani su dobro branili. Tržnice Sarajevo/Ejot stiže u vodstvo u 18. minuti zahvaljujući Junuzoviću koji je postigao lijep pogodak. Do poluvremena nije bilo promjene rezultata.

Drugo poluvrijeme počelo je isto kao i prvo. Igralo se tvrdo na obje strane i nije bilo previše prilika. U 28. minuti Tržnice Sarajevo/Ejot preko Trakića postižu svoj drugi pogodak i pred posljednjih deset minuta dolaze do prednosti od 2:0. Igrala se 35. minuta kada Aljukić postiže prelijep pogodak u same rašlje Šahbazovića i smanjuje rezultat na 2:1 da bi minutu nakon toga Rovčanin poravnao rezultat na 2:2. Veliki preokret FDS krunisao je dvije minute prije kraja kada Hasanspahić postiže gol za vodstvo svoje ekipe, a u narednom napadu udarac Junuzovića odlazi preko gola. Trakić je u posljednjoj sekundi postigao gol za 3:3, a to je bio konačni rezultat meča.

Tržnice Sarajevo/Ejot: Sejad Đozo, Haris Hasanbegović, Admin Holjan, Damir Milušić, Sead Fetahović, Muhamed Efendić, Haris Otajagić, Ismir Terović, Admir Džuho, Damir Junuzović, Haris Hadžić, Adis Klačar, Muris Trakić, Adis Dedić, Mevludin Saračević, Suad Šahbazović.

FDS: Emrah Kahriman, Emir Smječanin, Belmin Piragić, Samir Hadžić, Armin Kahriman, Sanid Hasanspahić, Ahmed Aljukić, Haris Kozić, Admir Rovčanin, Mirzet Sibalo.

sc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI