Sport Centar

Džafi toliko pušu za vrat da se prehladio

Biznis liga ulazi u samu završnicu, baš kao i živci pojedinaca. Pravo je, zapravo čudo, kako je u dosadašnjih 11. kola bilo svega nekoliko isključenja.

Džafi toliko pušu za vrat da se prehladio

Tu i tamo poneki incident, tu i tamo poneka galama, tu i tamo poneka greška sudija, koji su svjesni da se zapravo radi o profesionalnoj ligi amatera, koji su u glavama više Ronaldo, nego Husejinović, a na terenu su zapravo usporeni snimak iz 1963.

Međutim, niko ne može osporiti da je želja itekako prisutna, a nekima su supruge pokušale čak i zabraniti dolaske na utakmice, jer se poslije toga po nekoliko dana ne mogu oporaviti, pa samim tim ni ispunjavati bračne obaveze, poput prostiranja veša, usisavanja, brisanja prašine i ostalog.

Evo recimo, dok Bazeni nemaju sličnih problema, jer se mahom radi o mladićima, kod Lutrije je situacija dramatična. Mehmedalija Zilić je sastavio ozbiljnu ekipu, koja lakše pobjegne protivnicima, nego ljepšim polovinama.

Napisali smo kako Hondo iz Bazena ne može pogoditi ni bazen, ali nam je on otkrio kako je zapravo po vokaciji stoper, te da mu je ostala navika izbijanja lopti ispred gola. U tom slučaju, svi promašaji su mu oprošteni, a prtotiv Lutrije će imati priliku da dokaže odbrambene sposobnosti, jer “mupovci” gotovo da i ne izlaze iz protivničkog deseterca.

Musić je proglašen igračem kola, iako mu je Selimović u nekoliko navrata zamjerio nedodavanje. Međutim, mali Musa je golom presudio pobjednika i nakratko ušutkao svoje kritičare. Pomenuli bismo i Behlulovića, ali ćemo ga ovaj put preskočiti, jer je tako lakše, nego ga zaobilaziti.
U duelu Farmavite i Tržnica u igri je definitivno troznak. U ekipu se vraća i Otajagić, kojeg nije bilo u prošloom kolu, a svojim kretnjama konstantna je opasnost. Toliko je opasan da ga njegovi suigrači nekad moraju čuvati isto kao i protivnika, jer nikad se ne zna na koju stranu će krenuti sa loptom.

Fan Ferhatović prošlo kolo nije odigrao svoju utakmicu, jer je Cerić putovao po bijelom svijetu, a bez njega u ekipi nema ni sigurnosti Kažu da je u Bayernu i na druženju sa Misimovićem naučio nekoliko novih finti i da sa nestrpljenjem iščekuje kako bi ih pokazao puku u Vogošći. Fan/Regulator smatra da ima lagan zadatak protiv Domova, ali to sigurno neće biti tako, jer su se zdravstveni radnici itekako spremili za ovaj duel. Nakon 10 odigranih utakmica, tvrde da su se napokon uigrali, a Selmanović je u izjavi nakon prošle utakmice priznao kako će naredne godine pokazati svoje pravo lice i biti konkurentni za play-off.
Uz to, imali su i interno takmičenje i jedni drugima dokazali koliko zapravo mogu, a moć će pokušati demonstrirati večeras na terenu, gdje važe za autsajdere. Međutim, mora i njih nekada krenuti, jer kola ne mogu vječno ići nizbrdo.

Kapiten Securitasa Damir Kustura je jedan od onih koji je iznenadio svojim ponašanjem ove sezone. Tek svaku drugu utakmicu psuje na sudijske odluke, a između toga nervira se i ljuti na suigrače. Međutim, nakon nekoliko godina gledanja kako drugi postižu golove, uspio je i on da se upiše u listu strijelaca, a organizatori su mu se, za pristojno ponašanje, zahvalili izborom u tim kola.

Pašić, Šibalo i ostali igrači Securitasa sa uživanjem gledaju njegove majstorije, a protiv Bosnalijeka Secutitas ima priliku da se pobjedom nada play-offu. Međutim, Sipović i društvo imaju iste želje, a i redovnije plate, pa samim tim i veći motiv.

Ljubičanstvena ekipa FDS-a protivnik je kojeg u ligi niko ne želi. Uporni, čvrsti, ponekad i bezobrazni u gtranicama dozvoljenog, svakom timu su težak protivnik. Problem je što će u četvrtak protiv sebe imati raspoloženi Telecom, koji uživa igrati protiv takvih timova.
Aljukić je, međutim, povratio svoju staru kilažu, pa samim tim i formu, a rekao je i Rovčaninu da čuva Čardakliju. Pošto je Rovčanin igrač od zadatka, Čardaklija može računati na to da će imati pratnju ako treba i do kuće, jer smo načuli da ga je pomalo strah mraka.

Međutim, neka se ne brine, jer će njegova vjerna sjena biti tu, a on neka proba dati gol. Naravno, Mahmutović, Suljić, Junuzović i ostali stalna su opasnost po gol protivnika, a pobjedom bi i definitivno obezbijedili play-off, baš kao i FDS, kojem gori pod nogama.

TVSA i Vatrogasci će odigrati vjerrovatno jedan od najatraktivnijih duela. Kantonalci su blagi favoriti, jer u svojim redovima imaju sve bolje Begića i Memovića, a ukoliko Osmanagić poboljša kontru, mogao bi predstavljati veliki problem za protivnika, koji je pomalo statičan u odbrani.

Međutim, Vatrogasci u svojim redovima imaju odličnog Selimovića, koji gotovo da sam igra u napadu, jer se ostali teško priključuju. Ne zato što ne znaju, već jer su svjesni da će se teško vratiti u odbranu, ukoliko neko izgubi loptu.

Vatrogascima protiv TVSA na ruku im ide činjenica da se neki od igrača kantonalne televizije vole usidriti, okrenuti, zamahnuti, pa izgubiti loptu, pa tako i neće biti previše trke. Uz to, vraća se i Kruščica, koji samo pojavom unosi strah i trepet, a da je kojim slučajem igrao češće, vjerujemo da bi i rezultati vatrogasnog tima bili znatno bolji.
Fan Ferhatović u ponedjeljak igra nadoknadu, a u četvrtak ima jedan od najtežih duela u ligi. Protivnik je Pošta, koja nema prava na kiks. Nakon poraza od Lutrije upitno im je i drugo mjesto, kojem prijete Telecom i Amadeus/Oslobođenje, a Ferhatovićima pobjeda itekako treba ako žele u play-off.

Većina igrača Fan/Ferhatovića igrala je za Sarajevo, a izuzmemo li Janjoša, većina igrača Pošte više voli Želju, pa će ovo ujedno biti i duel “gradskih rivala”.

Tahirović svakako nikome ne prašta, a dobio je i nadimak sidro, jer je najčešće usidren na protivničkoj polovini. Bez puno trke, spušta lopte suigračima, a Krka i Džafo koriste sve dijelove tijela kako bi ih ugurali u mrežu. Džafo je, inače i dalje prvi strijelac lige sa 26 datih golova, a Čardaklija i Ligata mu toliko pušu za vrat, da se zapravo i prehladio.

I na kraju, u 21.30 u četvrtak igra se duel Domova i Amadeus/Oslobođenja. U tom duelu je sigurno jedino da na terenu neće biti jednog od kapitena Domova – Nedima Ćatibovića, jer će ostati kući da gleda Evropsku ligu, odnosno duel Rome i Lyona.

Na kraju susreta ćemo mu javiti rezultat, a njegovo raspoloženje ionako ne zavisi konkretno od rezultata te utakmice, već od toga hoće li Edin Džeko dati gol ili neće. Njegovoj ekipi će samim tim biti i lakše igrati, jer neće imati pritiska, kojeg Ćata često pravi, pa će Lekić, Selmanović, Šahmanija i ostali imati priliku da dokažu svoje neosporno fudbalsko umijeće.

Na drugoj strani, Ligata je sve nervozniji, jer je u prošloj utakmici uspio promašiti i ono što Hondi nije pošlo za nogom, ali je zato Ražanica iz kola u kolo sve bolji i efikasniji. Melez se isprofilirao u izuzetno vrijednog trkača, a Prljača svakako ne zna ni s kim igra, ni kada, pa je njemu svejedno kako se protivnik zove. Što se njega tiče, Amadeus/Oslobođenje u četvrtak igra sa Poštarima.

 

jasmin ligatasc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI