Sport Centar

Dva Zmaja u projektu ”Jedanaest izbjeglica”

Bh. napadač Vedad Ibišević postao je dio kampanje "Refugee Eleven" (Jedanaest izbjeglica), koju je u utorak predstavila Federalna agencije za građansko obrazovanje (BPB) u Berlinu, a među fudbalerima koji su podijelili svoju priču je i još jedan Zmaj Mario Vrančić (Darmstadt 98).

Dva Zmaja u projektu ”Jedanaest izbjeglica”

“Jedanaest izbjeglica” je multimedijalni edukativni projekt namijenjen izbjeglicama i azilantima, a prvenstveno se ondosi na tinejdžere i mlade između 14 i 24 godine. U 11 različitih video poruka neki od poznatih fudbalera podijelili su svoju priču sa mladim fudbalerima koje je zadesila slična sudbina.

Vedad Ibišević, Neven Subotić i Gerald Asamoah samo su neka od poznatih imena, a na spisku su i Mario Vrančić (Darmstadt 98), Enisa Alushi (Maccabi Haifa, ranije igrao za Nuremberg, Kaiserslautern, St. Pauli), Milad Salem (FSV Frankfurt), Stephen Sama (SpVgg Greuther Fürth), Aisas Aosman (Dynamo Dresden), José Pierre Vunguidica (Sandhauzen), Fatmire Alushi (Paris St. Germain) koji su kao izbjeglice daleko od domovine gradili karijeru.

Prvi video sa Nevenom Subotićem biće emitovan 7. aprila na YouTube i Facebooku, a svi ostali filmovi sredinom maja u određenim razmacima na društvenim mrežama. Ovaj video će biti osnova za raspravu na temu azila i utočišta za izbjeglice u školskim i vannastavnim aktivnostima.

mario vrancicvedad ibisevic
KOMENTARI

KOMENTARI