Sport Centar

Duško Vujošević odgovorio Igoru Dodiku: Svuda idem čista obraza

Emotivno pismo novog selektora Bosne i Hercegovine Duška Vujoševića, koje je uputio bh. javnosti, izazvalo je neprimjerenu reakciju sina predsjednika RS Milorada Dodika.

Duško Vujošević odgovorio Igoru Dodiku: Svuda idem čista obraza
FOTO: Milorad Dodik i Duško Vujošević: Stručnjak odgovorio na neprimjerenu reakciju sina predsjednika RS

Podsjećamo, Igor Dodik, menadžer košarkaškog kluba Igokea, nije s oduševljenjem dočekao dio iz tog pisma u kojem je crnogorski stručnjak citirao riječi pjesnika Sinana Gudževića da “Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce tog srca je grad Sarajevo. Sarajevo je, po mnogo čemu, bilo jedan od najlejpših gradova za ljudske susrete u Jugoslaviji”, istakao je trener.

Dodik junior se oglasio na Twitteru, gdje je praktično provocirao novog selektora košarkaša BiH.

“Vujoševiću, hvala ti na emotivnom pismu i uživaj u Sarajevu, ‘okrnjenom srcu državne zajednice BiH'“, napisao je Igor Dodik.

Vujošević je odgovorio, preko beogradskog “Kurira”, sinu predsjednika RS

“Duže sam na ovoj kugli zemaljskoj od tog momka. Već sam u mom pismu rekao da na političke komentare i prozivanja neću da odgovaram. U Sarajevu ne predstavljam nikoga do sebe, dolazim u dobrim namjerama da radim svoj posao. Da ima više ljudi s takvim namjerama, mislim da bi nam bilo mnogo bolje. Valjda je svima stalo da se stvari normalizuju. Svuda idem čista obraza i ruku, a ako neko ne može, neka razmisli i upita se zašto je to tako”.

dusko vujosevicigor dodikmilorad dodik
KOMENTARI

KOMENTARI

Samkodk
Gost

Pa vi ste jos gori kad pisete o nebitnom liku koji je kriminalac i samo se kod nas pise o njemu a u svim normalnim zemljama bi bio u zatvoru.

wpDiscuz