Sport Centar

Dugogodišnji selektor odlučio tužiti RSBiH zbog neisplaćene 24 plate

.

Dugogodišnji selektor odlučio tužiti RSBiH zbog neisplaćene 24 plate
FOTO: Mondo.ba

Dugogodišnji selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine odlučio je tužiti RSBiH zbog neisplaćenih, vjerovali ili ne, 24 plate, prenosi “Glas Srpske”.

Marković je reprezentaciju vodio nekoliko godina, a dug je nastao u periodu od 2011. do 2016. godine. Za to vrijeme, ostao je uskraćen za 24 plate, pa je nakon nekog vremena odlučio tužiti Rukometni savez BiH.

“Kada sam dolazio rekli su mi da će mi prepisati pola države, a sada smo došli do toga da tražim svoj novac uz pomoć pravosudnih organa, jer sam vidio da je đavo odnio šalu. U savezu su se desile kozmetičke promjene, ali mislim da je to ista klika koja je i bila. Stvaranjem novog saveza i pokušajem da dobiju novi poreski broj automatski bi bili izvarani svi kojima se duguje”, rekao je Marković “Glasu Srpske”.

Dogovori sa RSBiH nisu urodili plodom, pa se odlučio na tužbu.

“To pitanje nikada nije došlo na dnevni red. Ćutao sam do sada, nisam želio ništa da iznosim u javnost, ali sada sam bio primoran. Da su stvari posložene kako treba, dobio bih nagradu za životno djelo, jer sam uradio nešto što niko drugi nije, a ovako svoj novac moram da tražim onako kako nisam htio”, istakao je Marković, koji je sa rukometašima BiH 2014. godine izborio plasman na Mundijal u Kataru.

dragan markovicrsbihrukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI