Sport Centar

Dugogodišnji reprezentativac: Musa i Stipanović dobili pojačanje u rosteru

Hrvatski košarkaši prvak Cedevita, za kojeg nastupaju bosanskohercegovački reprezentativci Andrija Stipanović i Džanan Musa, predstavio je u utorak novo pojačanje, krilnog centra Damira Markotu.

Dugogodišnji reprezentativac: Musa i Stipanović dobili pojačanje u rosteru

Bivšem hrvatskom reprezentativcu bit će to 14. klub u karijeri pri čemu treći klub u Zagrebu nakon što je igrao za Cibonu i Zagreb, navodi Hina.

“Jako mi je drago da sam se vratio kući. Prvi dojmovi su odlični. Prvi put sam u Cedevitinom trening-centru i zasad je sve odlično. Želim se uklopiti u ekipu što prije kako bih mogao pomoći ekipi. To je prvo što želim napraviti, a onda korak po korak”, kazao je Markota, koji je rođen u Sarajevu, ali je dugo nastupao za reprezentaciju Hrvatske.

Novinari su Markotu pitali gdje se vidi u momčadi Cedevite.

“Trenutačno ne gledam tako daleko. Idem korak po korak. Ne znam još niti jednu akciju, tako da bi bilo glupo reći gdje se ja vidim. Znam suigrače, a i radio sam s Jurom. Kod njega se zna tko što radi i ja ću raditi ono što on bude htio od mene”, izjavio je novi igrač Cedevite.

Trener Cedevite Jure Zdovc već je surađivao s Markotom u Union Olimpiji, a u Turskoj su bili na suprotnim stranama kad je Zdovc vodio Gaziantep, a Markota igrao za Istanbul.

“Ja sam s Damirom radio i znamo se. Otad je prošlo nekoliko godina. On se vjerojatno promijenio, a i ja sam se promijenio. On vjerojatno nabolje, a ja nagore. Generalno, znam ga jako dobro. U krajnjem slučaju, pratio sam ga i u Turskoj kad smo bili na suprotnim stranama. On definitivno slovi za igrača koji je raznovrstan, iskusan, zna i razumije košarku. Tako da nas mora dići na viši nivo, no kako će se točno uklopiti teško je sada reći. Znamo svi da treninga nema puno. Puno je utakmica i trebat će to odraditi kroz utakmice. Trebat će jedno vrijeme da on sve pohvata jer kod mene ima puno nekih pravila, puno nekih detalja i puno sistema. Sigurno da će igrati na obje centarske pozicije. Više će biti na četvorci, ali bit će nekad i na petici. Može igrati sa svakim, što je bitno. Može igrati s Andrijom, Chrisom, sa svima”, kazao je Zdovc.

andrija stipanoviccedevitadamir markotadzanan musa
KOMENTARI

KOMENTARI