Sport Centar

Doživjeli sudbinu Bosne: FIBA suspendovala Crvenu zvezdu zbog dugova igračima

Košarkaški klub Crvena zvezda od 15. juna se nalazi pod suspenzijom Arbitražnog suda FIBA (BAT), a razlog je nepoštovanje ugovornih obaveza prema neimenovanom igraču.

Doživjeli sudbinu Bosne: FIBA suspendovala Crvenu zvezdu zbog dugova igračima

Sportklub objavio je nezvaničnu informaciju da je u pitanju izraelski plejmejker Gal Mekel, kojeg su crveno-bijeli otpustili početkom decembra 2015. godine, a on ih tužio mjesec kasnije.

Javna je tajna da Zvezda duguje novac velikom broju svojih bivših, ali i aktuelnih članova. Recimo, Charles Jenkins je “odveo” Zvezdu na BAT dok je igrao za Armani, a onda se na kraju sezone vratio u Beograd.

Suspenzija FIBA ne sprječava crveno-bijele da dovode pojačanja, ali im onemogućava njihovu registraciju i nastup na zvaničnim utakmicama. Do podizanja “rampe” može doći isplatom traženog novca, kao i reprogramom duga, odnosno sporazumom dvije strane. Dakle, riječ je o nečemu veoma sličnom onome što se dogodilo sarajevskoj Bosni, a nakon tužbe Nikole Vučurovića.

Trener Dejan Radonjić u petak je nakon osvajanja titule prvaka Srbije izjavio da se članovima aktuelnog šampionskog sastava duguje po šest mjesečnih plata, a stručnom štabu još više.

fibakkcrvenazvezda
KOMENTARI

KOMENTARI