Sport Centar

Dok je igrao utakmicu, saznao da mu je djevojka osvojila US Open

Amerikanka Sloane Stephens pobijedila je u finalu US Opena svoju sunarodnjakinju Madison Keys sa 6:3 i 6:0. Stephens je osvojila svoj prvi Grand Slam turnir.

Dok je igrao utakmicu, saznao da mu je djevojka osvojila US Open

Meč je trajao samo 60 minuta. 24-godišnja Stephens odigrala je odličan meč te sa samo šest neforsiranih pogrešaka i deset winner lako svladala dvije godine mlađu suparnicu koja je puno griješila.

Stephens je tako postala peta nepostavljena osvajačica Grand Slam turnira u Open eri i druga takva u New Yorku. Prva je bila Kim Clijsters 2009.

Zanimljivo je da Stephens još prije pet mjeseci nije mogla ni hodati zbog operacije stopala, a prije točno 40 dana bila je 957. na WTA rang listi.

Fudbaler Jozy Altidore nije mogao bodriti svoju djevojku Sloane Stephens u finalu US Opena, jer je u isto vrijeme igrao utakmicu za svoj Toronto protiv San Josea.

Altidore je postigao dva gola u pobjedi od 4:0, a kazao je da je tokom utakmice saznao za uspjeh svoje djevojke.

“Mama mi je to rekla, ona je tu na tribinama. Uspjeh Sloane je poseban. Biti povrijeđen tako dugo i biti bolji nego prije je stvarno sjajno”, kazao je Altidore.

Inače, prije nekoliko godina, Jozy Altidore je postigao hat-trick na Koševu, igrajući u prijateljskom meču za reprezentaciju SAD.  Selekcija BiH je u tom susretu, odigranom 2013. godine, poražena s 3:4.

jozy altidoresloane stephensus open
KOMENTARI

KOMENTARI