Sport Centar

Dogovor Osmanovića i Hebiba: Džudo sistemski urediti u interesu sportista

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je danas u Sarajevu sa predsjednikom sportske organizacije 'ON1' Karimom Hebibom o budućem razvoju džudoa u Bosni i Hercegovini.

Dogovor Osmanovića i Hebiba: Džudo sistemski urediti u interesu sportista

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je danas u Sarajevu sa predsjednikom sportske organizacije ‘ON1’ Karimom Hebibom o budućem razvoju džudoa u Bosni i Hercegovini.

Hebib je informirao ministra Osmanovića da u sportskoj organizacija koju vodi džudo ima posebno mjesto.

Džudo je jedan od najtrofejnijih sportova, ne samo Bosne i Hercegovine, nego čitave regije, i naša želja je da se stanje u tom sportu uredi kako rezultati džudista iz BiH ne bi bili plod pojedinačnog talenta, nego sistemskog uređenja sporta. Naše udruženje vodimo na način da jednaku pažnju posvećujemo kako sportskim dometima, tako i odgojnoj ulozi, s ciljem da u budućnosti imamo nove generacije džudo šampiona – rekao je Hebib.

Osmanović je istaknuo da je ministarstvo spremno da podrži sve projekte u sportu u okviru svojih nadležnosti i realnih mogućnosti, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Sportsko društvo ‘ON1’ ima tim perspektivnih džudo boraca, koji spadaju u najtrofejnije mlade džudiste u zemlji. Učestvovali su na nekoliko prestižnih međunarodnih takmičenja i vratili se sa medaljama. Hebib ističe želju da u Bosnu i Hercegovinu dovede najveće svjetske autoritete kako bi svoje znanje prenijeli na mlade sportiste.

adil osmanovicbihdzudokarim hebib
KOMENTARI

KOMENTARI