Sport Centar

Dječija fudbalska asocijacija u BiH: Odigrana završnica Prvenstva

Na terenima Zetra Olympic Hall Sarajevo proteklog vikenda održana je završnica DFA u BiH -"Dječija fudbalska asocijacija u BIH" za sezonu 2017/18.

Dječija fudbalska asocijacija u BiH: Odigrana završnica Prvenstva

Na terenima Zetra Olympic Hall Sarajevo proteklog vikenda održana je završnica DFA u BiH – Dječija fudbalska asocijacija u BiH za sezonu 2017/18.

Dječaci Škole fudbala Asim Ferhatović Hase (2007. godište) jučer su u završnici državnog takmičenja ostvarili učinak od tri pobjede i dva neriješena rezultata, što je bilo dovoljno da budu prvaci Bosne i Hercegovine. Dječake koji su svoje nogometne vještine dokazali protiv starijih predvodio je trener Vernes Salkičević.

Inače, ovo je drugi po redu turnir sezone u DFA Dječijoj ligi. Nastup na završnici izborilo je 30 ekipa iz šest regija Bosne i Hercegovine (Krajina, Banja Luka, Doboj/Tuzla, Srednja Bosna, Sarajevo i Mostar), a u finalnim nadmetanjima poznati su i pobjednici po kategorijama.

Iza Sarajeva u kategoriji 2006. slijede Mladost Farmaprom i Travnik. U kategoriji 2007. pobijedio je Zrinjski, drugo mjesto pripalo je ekipi Tempo Sport iz Zenice, a treće Crvenoj zvezdi-SF Acko Doboj.

U kategoriji 2008. trijumfovao je Dar iz Sarajeva, ispred Leostarsa iz Trebinja i Romarija iz Viteza, a kod godišta 2009. najbolji je bio Travnik, ispred OFK Spartak 2013 iz Banje Luke i Famosa iz Vojkovića. U najmlađoj, 2010. kategoriji, pobjeda je pripala Školi fudbala Valter. Drugi je OFK Spartak, a treći Leostars iz Trebinja.

djecija fudbalska asocijacija u bih
KOMENTARI

KOMENTARI