Sport Centar

Disciplinska komisija N/FSBiH kaznila Čelik i Zrinjski

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj danas u Sarajevu pod predsjedavanjem Nermina Kljajića rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, te kaznila ekipe Zrinjskog i Čelika.

Disciplinska komisija N/FSBiH kaznila Čelik i Zrinjski

Zrinjski je kažnjen s 3.000 KM zbog propusta u organizaciji susreta 8. kola Lige za prvaka protiv Sarajeva, te upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava na stadionu, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Čelik je kažnjen s 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 8. kola Lige za opstanak protiv Metalleghea, upotrebe megafona i pirotehničkih sredstava.

U disciplinskom postupku pokrenutom za revanš susret finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Sarajeva zatražena su dodatna očitovanja službenih lica utakmice, kao i predstavnika NK Široki Brijeg.

Odluke će biti donijete na sljedećoj sjednici Disciplinske komisije koja je zakazana za utorak, 23. maja u 15 sati u Sarajevu.

disciplinska komisijahskzrinjskinkcelikpremijer liga bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Name
Gost

Kada cete poceti kazanjavati pojedince na tribine za nedolicno i nekulturno ponasanje???
U Zenici sam bio na utakmici i vidio kako ljudi ubacuju razne predmete na teren, a policija i redari ne reagiraju. I sada kaznjavate klubove.
Uhvatite te majmune i kaznite!

wpDiscuz