Sport Centar

Direktor Rijeke o bh. fudbaleru: Znamo sve o njemu, realna je mogućnost da postane naš član

Za tri dana Rijeka će protiv Istre otvoriti proljetni dio sezone u kojoj prvi put brani naslov prvaka, ali Dinamo još od jeseni ima dvocifrenu prednost.

Direktor Rijeke o bh. fudbaleru: Znamo sve o njemu, realna je mogućnost da postane naš član

Pred prvacima Hrvatske je borba za drugo mjesto s Hajdukom i Osijekom, a nakon zimskog prijelaznog roka u drugi dio ulaze znatno slabiji nego prije dva mjeseca.

Ipak, u Rijeci bi do kraja prijelaznog roka, koji u HNL-u traje još sedam dana, mogli predstaviti još trojicu novih igrača. Prema posljednjim informacijama, proslavljeni napadač Valerij Božinov odradio je ljekarske preglede, a jučer je zaigrao u pripremnoj utakmici protiv Krškog.

U Rijeci su potvrdili da rade na transferu bh. fudbalera Srđana Grahovca, veznog igrača kazahstanske Astane, koji se na Rujevici očekuje sljedeće sedmice.

“Znamo sve o njegovim osobinama. Ako s Astanom nađemo zajednički jezik, realna je mogućnost da postane član Rijeke”, potvrdio je direktor Rijeke Ivan Mance za Novi list.

Potvrdio je i da Rijeka još pregovara s PAOK-om oko povratka hrvatskog reprezentativca Marina Leovca na posudbu do kraja sezone. Prošle sedmice činilo se da je sve riješeno, ali pregovori su se oduljili.

“Vidjet ćemo što će biti. Dobro će biti ako nađemo rješenje, a ako ga ne nađemo, imamo Zutu koji je najkonstantniji igrač Rijeke u zadnje dvije i pol godine”, rekao je Mance.

ivan mancenkrijekasrdjan grahovac
KOMENTARI

KOMENTARI