Sport Centar

Dijamant bi mogao pokoriti Italiju: Džeko blizu obaranja dva velika rekorda!

Edin Džeko bi mogao pokoriti Italiju. Bosanskohercegovački napadač blizu je obaranja dva nova velika rekorda, nakon što je oborio rekor kao igrač Rome koji je postigao najviše golova u jednoj sezoni.

Dijamant bi mogao pokoriti Italiju: Džeko blizu obaranja dva velika rekorda!

Sada Džeko želi ući u društvo igrača koji su u dresu Rome postali najbolji strijelci Rome, a to bi mogao postići sa rekordnim brojem golova. Dijamant je do sada postigao 25 pogodaka u italijanskom prvenstvu.

Do sada su kao najbolji strijelci Serie A u dresu Rome završili Rodolfo Volk, Enrique Guaita, Dino da Costa, Pedro Manfredini, Roberto Pruzzo (tri puta) i Francesco Totti.

Od svih najboljih strijelaca Rome, Volk je postigao najviše pogodaka (29), dok je na drugom mjestu Guaita (28). Ukoliko Džeko postigne pogodak doći će do 26. gola, a sa toliko je Totti bio najbolji strijelac u sezoni 2006/07.

Ukoliko Džeko završi kao prvi strijelac i izjednači ili obori rekord Volka, time će oboriti još jedan veliki rekord. Naime, do sada od svih igrača u Seriji A njih trojica su uspjela postići 38 golova u sezoni uključujući sva takmičenja.

Po 38 golova u jednoj sezoni do sada postigli su Nordhal (50-51), Angelillo (58-59), Cavani (2012-13). Džeko je do sada postigao 35 golova u sezoni i velika je mogućnost da obori i ovaj rekord.

edim dzekoRomaSeriea
KOMENTARI

KOMENTARI