Sport Centar

Desetog avgusta Sarajevo Fight 3: Organizatori pripremaju spektakl

Manifestacija Sarajevo Fight 3 održat će se 10. avgusta u hotelu ”Hills” na Ilidži. Bit će to turnir osmorice K1 boraca u kategoriji do 72 kilograma. Također, bit će organizovan i Superfight mečevi po K1 pravilima.

Desetog avgusta Sarajevo Fight 3: Organizatori pripremaju spektakl

Učešće za turnir osmorice potvrdili su Haris Biber (BiH), Rasim Bašić (BiH), Čedo Pantić (BiH), Mario Marković (BiH), Novak Radulović (Srbija), Rene Arreger (Češka Republika) i Bobančo Ilievski (Makedonija), te se očekuje potvrda dolaska još jednog borca, javlja Anadolu Agency (AA).
Na Superfightu će učestvovati Igor Emkić (BiH), Mesud Selimović (BiH), Bahrudin Mahmić (BiH), Alija Tucak (BiH), Almin Hodžić (BiH), Vladimir Tok (Njemačka), Milan Kubin (Makedonija), Vukašin Obradović (Srbija), Dimitar Gjeorgijev (Makedonija), Darko Knežević (Njemačka), Selma Baltić (BiH ) i Katarina Vištica (BiH). Također, i u ovoj disciplini očekuje se potvrda dolaska još jednog borca. Supervizor takmičenja je Salko Zildžić.

– Sipović: Gledatelji će istinski uživati –

“Kao organizator želim naglasiti da će sve biti na vrhunskom nivou i da će gledaoci istinski uživati. Očekujemo potvrdu dolaska po još jednog borca za turnir osmorice i superfighta. Ništa ne prepuštamo slučaju. Ovo je ozbiljan posao da bi se odrađivao i milimetar ispod maksimuma”, kazao je jedan od organizatora turnira Haris Sipović.

Emir Alić, koji sa Sipovićem organizuje turnir, naglašava kako se vodi računa o najsitnijim finesama kako bi sve bilo na vrhunskom nivou.

”Nadam se kako će gledatelji istinski uživati u spektaklu koji garantuju najbolji borci iz BiH i regije, istakao je Alić.

– Ćatić: Ring je jedino mjerilo –

Adnan Ćatić, peterostruki svjetski bokserski prvaka po WBA verziji u srednjoj kategoriji, koji se bori pod imenom Felix Sturm, naglašava kako podržava ovaj događaj i očekuje zanimljive borbe u gradu na Miljacki.

”Kada pogledate imena koja su potvrdila dolazak na manifestaciju onda je to garancija da će biti spektakl. Vjerujem da će gledatelji istinski uživati u zanimljivim borbama. Kako uživo, tako i pored TV ekrana. Mislim da ću uživo posmatrati mečeve. Čitao sam izajve boraca pred ovaj događaj. Ipak, ring je jedino mjerilo”, kazao je Ćatić.

– Selimović: Odabir boraca garantira spektakl –

Također, jedan od učesnika ovog događaja je Mesud Selimović koji je dotakao vrh na manifestaciji Sarajevo Fight 2. Selimović s nestrpljenjem očekuje ulazak u ring i s optimizmom gleda na nadolazeći okršaj. Vjeruje kako će u Sarajevu biti istinski spektakl.

“Moram da pohvalim odabir boraca. Zaista mislim da će publika u dvorani, a i oni koji budu posmatrali borbe putem TV ekrana, uživati . Uvjerio sam se da je to jedna od najjačih manifestacija u regionu”, istakao je Selimović.

U prodaju je pušteno 600 karata. Od toga 150 VIP po cijeni 50 KM sektor A, 150 po cijeni 30 KM u sektoru B i 300 karata po cijeni od 15 KM u sektoru C.

sarajevo fight 3
KOMENTARI

KOMENTARI