Sport Centar

Derbi sedmog kola Business lige igraju FDS i Lutrija / MUP

Derbi sedmog kola Business lige igraju FDS i Lutrija / MUP

Program tradicionalno počinje utakmicom u 19 časova, a “koplja će ukrstiti” ekipe Bazen Otoka i Securitas. Tim Bazen Otoka je bio slobodan u petom kolu i odmoran ulazi u ovaj susret, dok je Securitas u prošlom kolu poražen od BH Pošte rezultatom 4:2 u jednom vrlo interesantnom susretu. Izrazitog favorita u ovom meču nema,  pošto oba tima uoči sedmog kola imaju po tri osvojena boda i jednu pobjedu.

Drugi meč se igra u 19:50, a snage će odmjeriti snažne ekipe FDS-a i Lutrije / MUP-a. Bit će to pravi derbi sedmog kola jer se sastaju ekipe koje se nalaze na prvom i trećem mjestu tabele SC Business lige. Obje ekipe su bile fantastične u šestom kolu, pošto je FDS slavio protiv Bosnalijeka rezultatom 6:2, a Lutrija BiH / MUP protiv Farmavite rezultatom 7:2. Ekipe na tabeli dijeli samo jedan bod razlike u korist lidera na tabeli Lutrije BiH / MUP-a.

Tržnice / EJOT nakon remija sa City Parkom očekuju nastavak pozitivne serije rezultata i priključak prvom trojcu na tabeli, a na putu im stoji posljednjeplasirana ekipa Vatrogasci Sarajevo. Četvrtoplasirani tim na tabeli SC Business lige je apsolutni favorit, ali se i od Vatrogasaca očekuje da konačno zaigraju kako se to pretpostavljalo na početku lige.

I posljednji meč dana će biti odigran u sklopu nadoknade četvrtog kola, a sastat će se ekipe Amadeus / Oslobođenje i Bosnalijek. Ekipe ovaj susret dočekuju u potpuno suprotnom raspoloženju. “Apotekari” su poraženi lagano od FDS-a u prošlom kolu rezultatom 6:2, dok je Amadeus / Oslobođenje rezultatom 9:2 slavio protiv FAN Ferhatović / Regulator.

Parovi i satnica:

19:00 Bazen Otoka – Securitas
19:50 FDS – Lutrija BiH / MUP KS
20:40 Tržnice / EJOT – Vatrogasci Sarajevo
21:30 Amadeus / Oslobođenje – Bosnalijek

almir osmanhodzicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI