Sport Centar

Derbi 12. kola igraju FAN/Regulator i BH Pošta, na papiru interesantna noć pred nama

U dvorani "Amel Bečković" u Vogošći će večeras biti kompletirano 12. kolo SC Business lige.

Derbi 12. kola igraju FAN/Regulator i BH Pošta, na papiru interesantna noć pred nama

Nakon četiri odigrana susreta u ponedjeljak, isto toliko mečeva je i večeras na rasporedu, a polako smo ušli u fazu gdje se svaka pobjeda nagrađuje sa “šest” bodova, odnosno vodit će se velika bitka za preostale bodove uoči play-offa.

U 19 časova će program biti otvoren duelom FDS-a i BH Telecoma. Bit će to vrlo interesantan duel u kojem će obje ekipe ići na pobjedu, posebno zbog visoke ljestvice koja je postavljena kako je sezona odmicala. Obje ekipe igraju na visokom nivou i mnogo bolje nego što su i same očekivale na početku sezone. FDS je na 7. poziciji sa izuzetno dobrim šansama da se domognu play-offa, a za to će im biti potrebna dobra završnica regularnog dijela sezone. S druge strane, BH Telecom već ima na svom kontu 21 bod, te je tako na četvrtom mjestu, uz utakmicu manje od trećeplasiranog City Parka. Pobjedom u ovom duelu, BH Telecom bi došao na diobu drugog mjesta što je izuzetan rezultat za ovu ekipu.

Pedeset minuta kasnije na teren će istrčati ekipe koje nisu briljirale ove sezone, ali su pokazale da mogu pobijediti i kada to niko ne očekuje. Riječ je o duelu Vatrogasaca Sarajevo i TVSA. Taj meč će biti veoma nezahvalan za prognoziranje, pošto se nikad ne zna šta mogu pružiti u 40 minuta igre.

FAN Ferhatović/Regulator i BH Pošta će izaći na teren u 20:40. Aktuelni šampion SC Business lige, ekipa BH Pošte, sigurno izlazi na teren kao blagi favorit u ovom meču, ali to ne mora predstavljati ništa na terenu, s obzirom na fenomenalnu formu Nidala Ferhatovića koji je u prošloj utakmici “sam” razbio Domove zdravlja sa pet postignutih pogodaka.

Pomenuti Domovi zdravlja će zatvoriti program večeras utakmicom protiv sve efikasnije ekipe Amadeus/Oslobođenje. U zavisnosti od rezultata drugih utakmica, Amadeus/Oslobođenje bi mogao čak i do trećeg mjesta. Također, ovaj meč će biti bitan i zbog liste strijelaca na kojoj Jasmin Ligata krupnim koracima gazi ka vrhu. S druge strane, Domovi zdravlja nemaju šta da izgube u ovom meču, a u zavisnosti od inspiracije pojedinih fudbalera, pitanje je da li će moći pružiti dostojanstven otpor nominalnom favoritu u ovom duelu.

Raspored i satnica:

19:00 FDS – BH Telecom
19:50 Vatrogasci Sarajevo – TVSA
20:40 FAN Ferhatović/Regulator – BH Pošta
21:30 Amadeus/Oslobođenje – Domovi zdravlja

amadeusfan ferhatovicjasmin ligatanidal ferhatovicsc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI