Sport Centar

Delić: Hvala Šumanu na pozivu, očekujem dobru minutažu, moje igračko znanje nije upitno

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman proširio je spisak igrača za prijateljske mečeve protiv Crne Gore 7. i 8. aprila.

Delić: Hvala Šumanu na pozivu, očekujem dobru minutažu, moje igračko znanje nije upitno

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman proširio je spisak igrača za prijateljske mečeve protiv Crne Gore 7. i 8. aprila.

Nova imena u državnom timu su povratnik u reprezentaciju lijevo krilo Vedran Delić, član Zrinjskog, i pivot holandskog Hurry Upa Dragan Vrgoč.

“Što se tiče Delića, on igra posljednje dvije godine na visokom nivou u domaćim takmičenjima. Nosilac je igre Zrinjskog. S obzirom na to da nema Tomislava Nuića, jer Besiktas igra završnicu Kupa Turske, sigurno da će ovo biti dobra prilika da Delić i Ovčina podijele minutažu”, rekao je Šuman za Oslobođenje.

Selektor je istakao i da na ovom okupljanju neće biti ni Faruka Vražalića, koji također igra u Besiktasu.

Vedran Delić u mandatu Dragana Markovića je igrao za državni tim. Delić je, kako Šuman reče, nosilac igre Mostaraca. Igra sjajno drugu sezonu uzastopno i jedan je od najzaslužnijih za rezultate, koje ostvaruje mostarski tim. Delić je u dosadašnjem dijelu Premijer lige BiH u 16 kola postigao čak 108 pogodaka, čime je izbio u sam vrh liste najboljih strijelaca domaćeg prvenstva.

“Meni je drago što većina ljudi koji prate rukomet u BiH dugi niz godina govore da sam zaslužio poziv. Mi sportaši nikad nećemo da dođemo i kažemo da trebamo igrati za reprezentaciju. Naše je da igramo, a selektori odlučuju. Igram ono što znam i to je došlo navidjelo, selektor je pratio i hvala mu na ovom pozivu”, riječi su Delića u razgovoru za Oslobođenje, koji dodaje:

“Dugo nisam bio u reprezentaciji. Moje igračko znanje nije upitno, dajem uvijek sve od sebe u svakom meču. Očekujem dobru minutažu i mislim da ću je opravdati, tačnije, vjerujem da hoću”.

Njegov Zrinjski igra najljepši rukomet u BiH i to će reći svaki bolji poznavalac ovog sporta u našoj zemlji. Uživanje je gledati Mostarce na terenu, a ova ekipa, osim što je kandidat za šampiona BiH, ima priliku da odbrani trofej Kup, a i jedini je bh. predstavnik koji je “prezimio” u evropskom takmičenju, nakon dugo godina.

“Pokazali smo da igramo dobro. Ne samo najljepši i najkvalitetniji rukomet nego, rekao bih, evropski, jednostavno igramo brzo. Pokazali smo da ne trebaju velike količine novaca da se napravi nešto veliko. Mi naše rezultate pravimo sa skromnim budžetom. Pokazali smo da se čitav život ne svodi na to da se dovedu stranci i da vode glavnu riječ. Zrinjski u svom timu od 16 igrača ima 14 iz Mostara. To je 14 momaka koji srcem igraju za klub i koji su uvijek bili tu, a najbitnije je da se mostarski klub može osloniti na domaće snage kakva god situacija bila”, ističe Delić.

“Trenutno igramo dobro, ali ne treba se zalijetati. Do kraja se nadamo da možemo napasti titulu. Vjerujemo i želimo, a da li ćemo uspjeti, vidjet ćemo. Najbitnije je da ostanemo čvrsto na zemlji. Naravno, imamo i taj Kup protiv Izviđača, kojeg smo ove sezone pobijedili već jednom i to na njegovom terenu, a sjetit ćete se i u finalu Kupa”, istakao je Delić.

bilal sumanvedran delic
KOMENTARI

KOMENTARI