Sport Centar

Delegat utakmice Zrinjski – Željezničar zanemario napad na sudije, kao i korištenje lasera

Delegat jučerašnjeg susreta 2. kola Lige za prvaka Zrinjski - Željezničar (3:3) Miloš Brkić, sudeći prema njegovom izvještaju, nije zapazio nikakve sporne situacije.

Delegat utakmice Zrinjski – Željezničar zanemario napad na sudije, kao i korištenje lasera

Delegat jučerašnjeg susreta 2. kola Lige za prvaka Zrinjski – Željezničar (3:3) Miloš Brkić, sudeći prema njegovom izvještaju, nije zapazio nikakve sporne situacije.

Podsjećamo, na sudačku šestorku Dragana Petrovića, Sretena Udovičića, Igora Radakovića, Tomislava Ćuića, Zorana Grbića i Vladimira Bijelicu jučer je fizički nasrnulo više osoba neposredno nakon utakmice. Sve se odvijalo na putu od travnjaka prema svlačionicama, a nakon nazivanja pogrdnim imenima i psovki nekoliko osoba pokušalo se fizički obračunati sa arbitrima.

Jako policijsko osiguranje uspjelo je spriječiti veći incident, dok su sudije uspjele naći sklonište u službenim prostorijama.

Ipak, sve to, kao i konstantno korištenje lasera (propust koji podliježe sankcijama NSBiH), kojim su navijači ometali fudbalere na travnjaku, a što je bilo evidentno i gledaocima TV prijenosa, očito nije bilo vrijedno pomena u izvještaju Miloša Brkića.

“Utakmica organizovana u skladu sa Propozicijama takmičenja BH Telecom Premijer lige BiH, za takmičarsku 2017/18 godinu, sa propustima. Radni sastanak ”brifing” održan na vrijeme sa svim prisutnim službama i službenim licima. Službeni predstavnici klubova shodno Propozicijama takmičenja, na vrijeme dostavili potpisane i ovjerene spiskove igrača (ističući igrače do 21 godine i igrače strane državljane). Formirana krizna soba. Na terenu za vrijeme igre nije bilo incidenata. Utakmici prisustvovali gostujući navijači. Doček gostujuće ekipe i službenih lica fer i korektan”, naveo je Brkić u izvještaju.

fkzeljeznicarhskzrinjski
KOMENTARI

KOMENTARI

Jovan
Gost

UZP-ovci..
Pametnom dosta…kada se Hinjskom ustaskom klubu svira penal nakon sto su sve utakmice zavrsene, a njihova utakmica”slucajno aksnila u pocetku”, u 95oj minuti i to im donese titulu zemlje koju mrze, onda su sudije za deset.Kad im se protiv MALOG Goska sviraju penali na koje se svak ziv slatko nasmjiao,onda su sudije ok..Sudije nisu napravile nijedne greske na danasnjoj utakmici.Jedina greska je sto nisu pokazalai 2 crvena igracima ovog fasistickog ustaskog nazovi kluba…

Ante
Gost

Šta ti znaš Hinjo bhalijski!?

wpDiscuz