Sport Centar

Delegat UEFA-e i zvanično potvrdio: Željo može igrati evropske mečeve na Grbavici!

Delegat UEFA-e Nebojša Ivković, zajedno sa predstavnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine posjetio je stadion Grbavica i zadovoljan napustio "Dolinu ćupova".

Delegat UEFA-e i zvanično potvrdio: Željo može igrati evropske mečeve na Grbavici!

S obzirom da Željezničar prvi put nakon dugo vremena planira igrati evropsku utakmicu na svom  stadionu, delegat UEFA-e je zadužen da izvrši inspekciju i provjeri da li je stadion Grbavica u zadovoljavajućem stanju za kategoriju 2.

Kontrola cijelog stadiona je trajala četiri sata, a delegat je nakon posjete imao samo riječi hvale za sve što je napravljeno u rekordno kratkom vremenu. Klupska administracija je dobila smjernice šta treba uraditi kako bi se zadovoljili kriteriji kategorije 3. Delegata UEFA ga je impresionirala novoizgrađena istočna tribina i način finansiranja. Iskoristio je priliku da fotografiše stolice poznatih ličnosti i naveo da će projekt desetogodišnjih ulaznica navesti u svom izvještaju, saopćeno je iz FK Željezničar.

U izvještaju je navedeno da je potrebno da se do utakmice naprave određene sitne popravke i dodatni radovi kako bi baš sve bilo po propisima UEFA-e, ali i da je ogroman posao već napravljen. Krajnji rok za izvršenje dodatnih radova je 28. juni.

Željezničar će ime protivnika u prvom pretkolu Evropske lige saznati 19. juna, a utakmice se igraju 29. juna i 6. jula. Bit će to prva evropska utakmica na stadionu Grbavica nakon punih 13 godina, navodi se u saopćenju.

fkzeljeznicar
KOMENTARI

KOMENTARI

Jaha
Gost

hehhehe… opet nacrtana tribinna…

....
Gost

Moze li i reprezentacija tu igrati 😝😝😝

Name
Gost

Naslov je trebao biti: “Grbavica zadovoljava europske kriterije, seli li reprezentacija u Sarajevo?” 😜😜

bosanac i hercogovac
Gost

LIJEPI I MOCNI GRADE SARAJEVO

Name
Gost
jebo majku jeste opsjednuti stim da repka igra na grbavici ko da je to nesto bitno…kad mi nemozemo da se plasiramo na jedno prevenstvo a igracki imamo jednu od naj reprezentacija u evropi. nije vam bitno sto savez opra milione, nije vam bitno da srbi i hrvati stimaju sve moguce medju sobom i uzimaju nam ligu i kup pred ocima i haraju, nije vam bitno sto klubovi su 90% pred propasti i mole grad da im pokrije dugove minimalne samo da mogu igrat..al bitno je dje reprezentacija ce igrat. nije vam bitno sto je trening centar u zenici u koji… Čitaj više »
bosanac i hercogovac
Gost

SARAJEVO GRADE LJUBAVI MOJA

...
Gost

@Name nisam ja opsjednut, opsjednuti su ovi “novinari”. Ja sam za Zenicu, jer sam i ja iz Zenice 😁

wpDiscuz