Sport Centar

Delegat susreta BiH-Švicarska otkriva ko je za njega krivac u ‘slučaju Nuić’

Darko Repenšek, u izjavi za N1 kazao je da je obaveza vođe ekipe da prije samog početka utakmice prekontrolira zvanični zapisnik.

Delegat susreta BiH-Švicarska otkriva ko je za njega krivac u ‘slučaju Nuić’

Darko Repenšek, u izjavi za N1 kazao je da je obaveza vođe ekipe da prije samog početka utakmice prekontrolira zvanični zapisnik.

Nakon što je danas iz EHF-a potvrđeno da će se Švicarska naći u baražu iako je na terenu Bosna i Hercegovina prikazala mnogo više i zasluženo slavila, delegat duela koji je odigran u Tuzli, Darko Repenšek, istakao je kako je odgovornost na ljudima iz Rukometnog saveza BiH, u ovom slučaju selektor Gordan Muzurović.

“Obaveze zvaničnih lica na utakmici su jasne. Obaveza vođe ekipe (odgovorna osoba ekipe BiH na toj utakmici to bio je direktor reprezentacije Gordan Muzurović) je, da prije samog početka utakmice prekontrolira zvanični zapisnik, da li su svi igrači unijeti, da su korektno zapisani brojevi, tačnost potvrdi potpisom i za to je odgovoran on, ne delegat”, kazao je Repenšek za N1.

Direktor Rukometne reprezentacije BiH Gordan Muzurović da je lista BiH uredno prijavljena EHF u oktobru i ponuđena je delegatu.

“Ovu listu prati 16 validnih pasoša koji je identifikacioni dokument. Da li trebam da kažem da je Nuić bio prijavljen sa te iste liste u St. Gallenu, kao i u Sarajevu i Tuzli – jeste. Dali smo listu sa 16 priloženih pasoša. Jedan od sudija je na zahtjev delegata da mu pomogne u svemu tome pred nama svima čitao ime igrača, npr. Ovčina Alen – broj pasoša na uvid njemu i on upiše u laptop…i tako 16 puta. Ovo odgovorno govorim i to je jedina i prava istina. Nakon što je potpuno uredno i legitimnim putem lista naše ekipe prijavljena od delegata, koji jedini ima pristup sistemu EHF-a, dva puta smo se vraćali na ‘strašne’ probleme Švicaraca kako im hrana ne valja. Delegat je rekao da mu treba dosta vremena da završi zapisnik i nakon toga smo otišli da provjerimo navode Švicaraca”, ispričao je Muzurović danas.

darko repensekrsbihrukometna reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

abaz
Gost

Uzese vas na foru. Sto potpisujes a ne citas?
Ja da cekam do zadnje, zapitao bih se da nesto nije ok, a ne 11min pred utakmicu. Bruka za printer, fuj!

Samko
Gost

Djubre slovenacko korumpirano uzelo lovu znalo je da nasi nece gledati spisak ovdje i sud treba da ima posla.

Ljubitelj sporta
Gost
Ovaj se opra efeketno..Poslije utakmice se kleo da nema problema, da je ovo sport, “ma gdje ce jedna greska uticati”, a sada je postao birokrata..Ko je zadužen da prdne u sali ? BiH..Nije prdnula uzmi joj bodove. Tako to na kraju dođe. Opet kazem greska je do nas, ali je van svake pameti da je ovaj birokrata blaženi svetac. Uz to, sjeti te se slučaja Slovenije na EP. Pokazalo se da su sudije bile u pravu, doslovna primjena pravila, a kada su Slovenci našli situaciju identičnu samo napad-dva prije toga, gdje je Švabo isto uradio, eee drugar to nije isto….… Čitaj više »
wpDiscuz