Sport Centar

Dejan Bodiroga novi selektor kadetske košarkaške reprezentacije BiH

Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH donijete su odluke o imenovanjima selektora omladinskih reprezentacija naše zemlje.

Dejan Bodiroga novi selektor kadetske košarkaške reprezentacije BiH
FOTO: Najbolji bh. kadeti dobili su novog šefa stručnog štaba

Kadetsku reprezentaciju (U-16), koja je svojevremeno ostvarila najveći poslijeratni uspjeh bh. košarke osvajanjem EP u Litvaniji, preuzeti će Dejan Bodiroga iz Trebinja. No, da ne bude zabune, nije riječ o proslavljenom košarkašu Reala, Barcelone i Panathinaikosa, već o dugogodišnjem sportskom direktoru i treneru OKK Leotar.

Osim njega, za selektora U-14 reprezentacije odabran je Bakir Srna iz Sarajeva, dok još nije poznato ko će voditi juniorsku (U-18) i mladu (U-20) mušku reprezentaciju BiH.

Što se tiče ženske konkurencije, selektori mlađih reprezentacija ostaju Mara Lakić (U-20), Goran Lojo (U-18) i Slobodan Kecman (U-16). 

Inače, UO KSBiH je na pomenutoj sjednici prihvatio prijedlog ugovora za novog selektora seniorske košarkaške reprezentacije BiH Duška Vujoševića. Ugovor je na četiri godine, a očekuje se da ga proslavljeni stručnjak potpiše u narednim danima.

bakir srnadejan bodirogagoran lojokadetska kosarkaska reprezentacija bihmara lakicslobodan kecman
KOMENTARI

KOMENTARI