Sport Centar

Defanzivac stigao u NK Bosna Visoko iz slovenačkog prvoligaša

.

Defanzivac stigao u NK Bosna Visoko iz slovenačkog prvoligaša

Faruk Gačan je novo pojačanje visočkih Karioka te će pojačati konkurenciju na defanzivnim pozicijama.

Gačan je nogometno iskustvo sticao igrajući u omladinskim kategorijama FK Željezničar te FK Mladost DK gdje je imao zapažene nastupe u Premijer ligi za seniore usljed kojih odlazi u slovenski Domžale koji je u prošloj godini imao zapažen nastup u evropskim takmičenjima.

“Na opće zadovoljstvo struke, rukovodstva i navijača našeg kluba danas smo postigli sporazum sa visočkim internacionalcem koji je posljednju sezonu nastupao za ekipu Domžala skupa s našim bivšim reprezentativcem Senijadom Ibričićem. Gačan je potpisao ugovor s našim klubom do kraja sezone i na poziciji desnog stopera zamjenit će Almira Ćubaru koji je prešao u FK Željezničar. Ovim transferom, ali i dolaskom Armina Mujkića, definitivno je premošten odlazak Papaza i Ćubare koji su u prethodne dvije sezone igrali na pozicijama stopera”, rekao je predsjednik UO NK Bosna Visoko, Nermin Buco Kadrić.

“Zbog nešto slabije minutaže u Domžalama odlučio sam se za odlazak iz Slovenije. Istina imao sam ponude nekih slovenskih, austrijskih ali i naših klubova iz Premijer lige, ali predsjednik Kadrić je bio zaista korektan i konkretan u pogledu uslova zbog čega sam se odlučio za Bosnu u kojoj sam napravio prve nogometne korake”, rekao je Gačan

Ovog stamenog stopera očekuje se već na sutrašnjem treningu.

domzalefaruk gacannkbosna
KOMENTARI

KOMENTARI