Sport Centar

Đedović: “Da sam zaigrao za BiH, to bi me ugrozilo u Njemačkoj”

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine u košarci, Nihad Đedović, istakao je da je želio zaigrati za svoju domovinu, ali mu njemačke vlasti to nisu dozvolile.

Đedović: “Da sam zaigrao za BiH, to bi me ugrozilo u Njemačkoj”

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dubravko Barbarić je objavio detalje razgovora sa Đedovićem oko mogućeg nastupa za BiH, a onda se oglasio i nekada nezamjenjivi košarkaš našeg nacionalnog tima.

“Iznenđen sam načinom komunikacije čovjeka koji je na čelu jednog sportskog kolektiva. Dubravko Barbarić je dao svoj doprinos i nastojanje u procesu rješavanja pitanja državljanstva BiH koje bi mi omogućilo ponovni nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, na čemu sam mu iznimno zahvalan”, kazao je Đedović.

“U cilju ishodovanja saglasnosti za sticanje državljanstva BiH, a samim tim i dvojnog državljanstva, pokrenuo sam incijativu na zahtjev Barbarića pred njemačke organe. Na moju žalost i žalost košarkaskog saveza, njemački organi nadležni za pitanja državljanstva poslali su mi negativan odgovor. Štaviše, dobio sam upozorenje da bilo kakva aktivnost u smislu pokretanja povrata u knjigu državljana BiH može imati direktne implikacije na moj trenutni status u Njemačkoj, u konačnici oduzimanje njemačkog državljanstva. O svemu tome uredno je obaviješten i sekretar saveza Dubravko Barbarić”, kazao je Đedović.

Ipak, istakao je da i dalje ima veliku želju za nastupom za BiH.

“Svaki korak koji prethodno nije potvrđen ili usaglašen sa organima koji odlučuju o državljanstvu u BiH i Njemačkoj, može imati izuzetno negativne implikacije na dalji tok mog boravka u Njemačkoj, odnosno postojeći ugovor koji sam u obavezi ispoštovati. Moj doprinos Košarkaškom savezu i radu svih selekcija, od kadetskih do seniorskih vrlo je dobro poznat javnosti, kao i činjenica da sam više puta bio na raspolaganju za podršku I spreman trenirati pod uvjetima koji su od zajedničkog interesa. Ne namjeravam dalje komentirati ovaj slučaj, a dalju komunikaciju će preuzeti moji advokati”, zaključio je Đedović.

dubravko barbaricksbihnihad dedovic
KOMENTARI

KOMENTARI

Ivan
Gost

Da Bog da ti PAPAK SARAJEVSKI nikad i nigdje vise ne zaigro.Zelim TI sve najgore sto se pozeljeti moze KVISLINGU JEDAN!

elva
Gost

jebala ti njemacka svu familiju poletio si za drzavljanstvom nisi moga sacekat pred kraj karijere papak jedan

Edin
Gost

“PRODANA DUSA”!

ZASTO NAM SE DESAVA?PROCITAJ SVE
Gost
ZASTO NAM SE DESAVA?PROCITAJ SVE
OCIT primejr kakve”Bosance”pravi politika SDP i ostalih”lijevih stranaka” u BiH!Ovo sto mlada raja napusta BiH i pored posla gdje imaju i lijepu platu i osiguranje( a takvih je jako puno samos tos e o njima ne pise-treba piosati samo NEGATIVNO jer domaci kvislinzi na tome dobro zaradjuju).JAVNA JE TAJNA da postoje tipovi placeni i od zapada, i od Rusije/Srbije – koji ce praviti belaj na internetu, pisati samo negativnosti, omalovazavati SVE sto se napravi a posebnio sve sto ima veze sa Islamom(Zapadnjaci vec uveliko udaraju na sunnite, momak gore je u pravu, samo sto Bosnje nisu jos progledale.I bude li… Čitaj više »
Mehemd
Gost

Nevjerovatno koliko MINUSA ljudima koji ustvari BRANE BiH?!
Pa dragi moji Bodsanci, Bosnajci, i PONEKI pravoslavac i Katolik koji CVOLE OVU ZEMLJU i svoju JEDINU DOMOVINU-jesu li vam mozgovi TOLIKO isprani da ne shvaacate sta vam se sprema???Pa ovoliko minusa na jako dobre komentare (i pametne, konkretne?).DJEDOVIC-OUT FROM Bosnia!

Mehemd
Gost

UDRI MINUS cedo..samo udri i pofafaj mi ga usput!NIKAD VISE BOSNJAK NECE BITI KO JANJE ZA KURBANA MIRAN!NIKAD!Sto ste klali- klali ste,bude li belaja opet, ovaj put cemo se braniti OKO ZA OKO – ZUB ZA ZUB!Jedan Bosnjak-tri Srbina…pa cemo vidjet dokle cemo pascadi jedna!Udri minus usahla ti ona!

wpDiscuz